Breaking News

BEBELUȘ DECLARAT MORT la naștere deși dădea semne de viață, pus într-un frigider la morgă unde a murit înghețat

Cazul oribil din Kazahstan s-a întâmplat datorită faptului că „medicii l-au înregistrat deja ca fiind mort” în baza de date și nu au vrut să corecteze eroarea

Bebeluș declarat mort dar care încă trăia, înghețat în frigiderul de la morgă Bebeluș declarat mort dar care încă trăia, înghețat în frigiderul de la morgă - © east2west news
Distribuie:

Un BEBELUȘ DECLARAT MORT la naștere a început brusc să miște, dar a fost lăsat să moară fiind pus în frigiderul de la morga din spital „pentru că documentele îl declarau deja mort”, scrie Daily Mail în ediția electronică.

Cazul oribil din Kazahstan a condus la acuzații de omor împotriva a doi medici din conducerea spitalului.

Medicul șef Kuanysh Nysanbaev

Medicul șef Kuanysh Nysanbaev care a ordonat ca bebelușul să fie pus în frigiderul de la morgă chiar dacă dăduse semne de viață

Medicul șef Kuanysh Nysanbaev a ordonat ca bebelușul să fie depus în frigiderul de la morga spitalului, unde a murit înghețat. Procurorii îl acuză acum că a făcut acest lucru deși știa că piciorul copilului s-a mișcat dând semne de viață. El împreună cu un alt medic obstetrician sunt acuzați acum de omor și ar putea fi închiși până la 20 de ani. Tragicul incident s-a petrecut la Centrul Regional Prenatal Atyrau din Kazahstan.

Presupusul „infanticid medical” a ieșit la iveală doar pentru că detectivii au pus telefonul doctorului Nysanbaev sub ascultare. Acesta era investigat într-o anchetă de luare de mită, spun rapoartele. „După naștere, copilul a fost înregistrat neglijent ca fiind mort, în timp ce, de fapt, el era încă în viață”, a declarat Shyngys Kabdula, șeful poliției anticorupție.

Decizia îngrozitoare a medicilor

După ce copilul a dat semne de viață, medicii, în loc să-l resusciteze au făcut ceva îngrozitor. Deoarece era un bebeluș declarat mort la naștere și fusese înregistrat astfel în documente, l-au dus la morgă. A fost introdus într-un frigider unde a murit înghețat de frig. L-au lăsat pe nou-născut să moară cu zile.

O conversație telefonică înregistrată de procurorii anticorupție i-a dat de gol; „Bebelușul a fost introdus într-un frigider (la morgă) … Copilul a murit în frigider”. Procurorii acuză că Nysanbaev și obstetricianul au decis că baza de date computerizată a spitalului arăta deja că bebelușul era mort și nu au vrut să corecteze eroarea.

Șeful regional al sănătății, Manshuk Aimurzieva, a spus: „O astfel de acuzație împotriva medicilor mă îngrozește”. Ministrul Adjunct al Sănătății, Lyazzat Aktayeva, a declarat: „Îmi cer scuze familiei și mamei copilului”.

Nysanbaev este acuzat separat și de alte infracțiuni. El lua mită de la subalterni pentru a le acoperi greșelile medicale, bani cu care își finanța vacanțe exotice în străinătate. Medicii au fost arestați și urmează să fie anchetați.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*