Breaking News

A răsplătit bunătatea gazdelor sale cu sânge! Un imigrant afgan i-a tăiat gâtul unui bătrân care îl găzduia

Un afgan căruia i-a fost respinsă solicitarea de azil, a "tăiat gâtul" unui german în vârstă care i-a oferit un loc de muncă și adăpost în casa lui

Scena crimei imigrant afgan Scena crimei - Foto: Russia Today (© DPA Axel Heimken via Global Look Press)
Distribuie:

Pagina de web a televiziunii Russia Today, informează că un imigrant afgan a fost arestat în Germania după ce i-a ”tăiat gâtul” unui bărbat în vârstă în a cărui locuință a stat și a lucrat. Fiica bătrânului, care făcea parte dintr-o organizație caritabilă, i-a sugerat tatălui său să-l angajeze pe solicitantul de azil.

Ajuns în Germania fără slujbă, afganul în vârstă de 20 de ani a primit o mână de ajutor de la fiica victimei. Aceasta lucra pentru o asociație de ajutorare a refugiaților. În august, a fost angajat să-l îngrijească pe bărbatul în vârstă de 85 de ani. În weekend a fost solicitat să ajute la efectuarea lucrărilor de grădinărit și curățenie din jurul casei.

Filmul crimei

Solicitantul de azil a răsplătit bunătatea gazdei cu sânge. În primele ore ale dimineții de sâmbătă, afganul a pus un cuțit la gâtul victimei, ucigându-l în timp ce dormea. Apoi a furat mașina bărbatului și a fugit de la locul crimei. Procurorii au anunțat că victima a fost identificată ca Dietrich P., dar numele suspectului nu a fost dat publicității conform legii din Germania. Dietrich P. a trăit în landul Mecklenburg-Pomerania. Ziarul Bild informează că bărbatul a fost activist agricol în Partidul Socialist din RDG care a condus Germania de Est în timpul Războiului Rece.

Bărbatul avea o bună reputație în comunitatea în care trăia. Era un om prietenos care îți sărea la nevoie în ajutor spune un cunoscut despre el. Întâmplarea a șocat vecinii și prietenii. Fiica lui Dietrich l-a întâlnit pe tânăr într-un centru de refugiați din districtul Zwickau, landul Saxonia. Acolo ea făcea voluntariat și afganul locuia ca solicitant de azil.

Potrivit procurorilor, la crimă a fost martor un bărbat bosniac. Acesta era și el angajat ca îngrijitor și-l supraveghea pe bătrân cu ajutorul unui monitor pentru copii pe care-l instalase în camera acestuia. La început a crezut că afganul era aplecat asupra bătrânului pentru a-i aranja pătura. Abia mai târziu a realizat realitatea înfiorătoare și a chemat poliția.

Suspectul a furat mașina bătrânului și a încercat să fugă, dar a făcut accident. Și-a continuat drumul pe jos dar a fost interceptat de o mașină de patrulare a poliției. A fost dus la spital, dar a fost identificat curând că era dat în urmărire generală și a fost reținut. Ulterior un judecător a ordonat încarcerarea lui. Poliția landului a declarat că suspectul nu avea cazier judiciar. Se știe doar că cererea de azil i-a fost respinsă și că permisiunea de ședere va expira la sfârșitul lunii ianuarie 2019.

Speculațiile politice ale incidentului

Poliția a declarat că tânărul nu a furat nimic din casa lui Dietrich, în afară de mașină. Bărbatul nu vorbește nimic despre crimă și nu și-a motivat fapta. Ministrul de Interne al landului Mecklenburg-Pomerania, Lorenz Caffier, a avertizat să nu fie folosită această crimă pentru speculații politice. După o serie de infracțiuni ale imigranților afgani în Germania, apelul lui Caffier este un ecou al Înaltului Comisar ONU pentru Refugiați, Filippo Grandi, făcut în septembrie.

Trimiterea afganilor acasă, a spus Grandi, este o „problemă complexă”, în ciuda unei serii de atacuri mult prea mediatizate ale resortisanților afgani, cum ar fi o înjunghiere în Chemnitz, un viol într-o școală elementară din Berlin în luna septembrie și violul urmat de înecarea unui adolescente din Freiburg, în anul 2016. Toate acestea, dar și multe alte infracțiuni, au adus extremei dreapta o creștere explozivă în Germania.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*