Breaking News

CRIMĂ DUBLĂ în vârful muntelui ATLAS. Două turiste au fost găsite cu gâtul tăiat

Maren Ueland (28 de ani) din Norvegia și prietena ei, Louisa Vesterager Jespersen (24 de ani) din Danemarca, au fost găsite cu gâtul tăiat în munții Atlas din Maroc

Maren Ueland si Louisa Vesterager Jespersen Maren Ueland și Louisa Vesterager Jespersen, tinerele găsite moarte pe muntele Atlas (Sursa foto: Facebook)
Distribuie:

Daily Mail informează într-un articol publicat pe pagina sa de web despre două turiste nordice care au fost găsite cu gâtul tăiat în munții ATLAS din Maroc. Un bărbat a fost arestat în legătură cu aceste omoruri. Alte persoane sunt vânate fiind suspectate ca fiind implicate în aceste crime, au confirmat oficialii.

Cele două turiste, sunt Maren Ueland (28 de ani) din Norvegia și prietena ei, Louisa Vesterager (24 de ani) din Danemarca. Ele erau singure, în momentul în care au fost ucise. Un ghid local care lucrează în zonă a spus că trupul unei femei a fost găsit în interiorul cortului pe care l-au împărțit, iar celălalt în afara lui. Ambele corpuri se aflau într-o zonă montană izolată, la 10 kilometri depărtare de satul turistic Imlil.

Cele două femei nu erau însoțite de un ghid în timp ce călătoreau spre vârful Toubkal, cel mai înalt vârf din munții ATALAS, situat în Africa de Nord. Mama uneia dintre cele două turiste, doamna Ueland, a dat un interviul postului televiziunii de stat NRK. După ce a adus un omagiu fiicei sale, ea a spus că: „Prioritatea ei a fost siguranța. Fetele luaseră toate măsurile de precauție înainte de a se angaja în această călătorie”.

Ancheta poliției

Suspectul de origine marocană, a fost arestat în orașul Marrakech. Acesta se află la aproximativ 60 de kilometri nord de Imlil. El este arestat „pentru a determina motivul infracțiunii, în timp ce ancheta continuă. Este posibil să fie arestate și alte persoane care au fost identificate și sunt bănuite că au participat la actele criminale”, se afirmă într-o declarație a Biroului Central de Investigație Judiciară din Maroc. Familiile le avertizaseră pe tinere să nu meargă în Maroc „din cauza situației haotice” din această țară.

Imlil este un punct de pornire pentru excursii, drumeții și alpinism pe Muntele Toubkal. Acesta este cel mai înalt vârf din Africa de Nord. Husein, un ghid local din zonă, a declarat: „Este foarte rău pentru regiune”. El este de părere că mulți își vor anula excursiile în zonă. Turismul este o piatră de temelie a economiei Marocului.

Este a doua ramură economică aducătoare de venituri după agricultură. Un alt ghid pe nume Mustafa, a declarat că toată comunitatea din Imlil este în stare de șoc. El spune că este o tragedie pentru întregul oraș mai ales că niciodată nu s-a întâmplat așa ceva. Sectorul turistic reprezintă zece la sută din venitul național și este una dintre principalele surse de valută ale țării. Un polițist norvegian s-a alăturat echipei care anchetează cazul din Maroc.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*