Breaking News

Miracolul s-a produs! Două surori dispărute au fost găsite tefere după două zile de căutări intense

Poliţia din California a confirmat că două surori, care au dispărut de acasă de două zile, au fost găsite tefere şi nevătămate

Poveste cu happy end_ două surori găsite tefere după două zile Poveste cu happy end_ două surori găsite tefere după două zile - Foto: Daily Mail
Distribuie:

Două surori dispărute, Leia Caricco, de opt ani și sora ei Caroline Caricco, de cinci, au fost văzute ultima dată în apropierea casei lor din Benbow, oraş aflat la nord vest de Sacramento, vineri, la ora locală 14:30, scrie Daily Mail în ediția electronică.

Autoritățile au spus că surorile au dispărut după ce s-au aventurat în zona împădurită din apropierea casei lor. Sâmbătă după-masa, Biroul Șerifului din Humboldt County a anunțat că fetele au fost găsite nevătămate în jurul orei 10:30.

Șeriful William Honsal a spus în cadrul unei conferințe de presă că fetele fuseseră găsite la aproximativ 2 kilometri depărtare de casă.
Acesta a mai declarat că fetele au fost instruite în supraviețuire la un club 4-H. Autoritățile cred că asta le-a fost de mare ajutor celor două surori.

În momentul găsirii, acestea purtau ghete, hanorace, căciulițe și mâncau niște batoane de cereale. „Sunt fericit să raportez că am fost martorii unui miracol azi” a spus Honsal. Șeriful a mai declarat că fetele au fost găsite de către doi pompieri care au urmărit amprentele ghetelor lăsate în zonă.

Deși fetele erau răcite și deshidratate, au fost găsite nevătămate și vioaie. Biroul Șerifului a distribuit de asemenea și o fotografie cu una din fetele salvate. Aceasta a fost postată pe contul oficial de Twitter. În fotografie se poate vedea cum unul din căutători vorbește cu Caroline. „Să avem un astfel de rezultat pozitiv este absolut uimitor”, a spus Honsal.

A fost o scenă foarte emoționantă pentru familia Carrico atunci când au fost reuniți sâmbătă. Părinții, Travis şi Misty, au fost văzuți îmbrățișându-și și sărutând fetele după ce au fost salvate.

Surorile Carrico s-au reunit cu părinții

Surorile Carrico s-au reunit cu părinții

Mobilizare de forțe pentru salvarea lor

Folosind elicoptere și câini de urmărire, zeci de polițiști și salvatori au luat la periat o zonă rurală vastă și sălbatică. Mai mulți voluntari au venit de asemenea în ajutorul autorităților. O mamă cu fiul ei au călătorit o oră și jumătate cu mașina pentru a participa la căutări.

Înainte să dispară, cele două fete au întrebat-o pe mama lor dacă se pot plimba. Aceasta a spus nu, dar a observat mai târziu că fetele plecaseră. Autoritățile au declarat că cel mai probabil acestea ar fi intrat în zona împădurită. Biroul Șerifului din Humboldt County a fost notificat de dispariția fetelor la ora șase  vineri seara. Câțiva vecini au încercat în zadar să le dea de urmă. Autoritățile nu au putut să le găsească vineri seara, așa că au reluat căutările sâmbătă dimineața la prima oră.

Printre căutători s-au numărat câțiva membrii de la Garda Națională din Fresno şi Coasta de Gardă a Statelor Unite, care a oferit unul dintre elicopterele sale. În zonă era deja un alt elicopter Black Hawk care ajuta la căutări.

Speranțele au apărut după ce căutătorii au găsit urme lăsate de ghetele fetelor. În plus au mai descoperit ambalaje de batoane cu cereale, a declarat locotenentul Mike Fridley. Ambalajele ne-au arătat direcția de unde au pornit și unde au ajuns” a spus Fridley. Mama le-a spus autorităților că a cumpărat doar o singură marcă de batoane cu cereale.

Locotenentul a fost cel care a avut ocazia să telefoneze mamei și să o anunțe că fetele erau în viață. „S-a topit la telefon” a spus acesta. Zona unde au fost găsite este una vastă, foarte împădurită, cu o climă rece și cu ploi sporadice.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*