Breaking News

Cel mai prolific CRIMINAL ÎN SERIE care a ucis și violat zeci de femei în Rusia a fost polițist

Un fost polițist din Siberia care a violat și a ucis zeci de femei a fost găsit vinovat, făcându-l cel mai prolific ucigaș în serie din Rusia

Mikhail Popkov a devenit cel mai prolific criminal în serie din Rusia Mikhail Popkov a devenit cel mai prolific criminal în serie din Rusia - Foto: Yahoo News (© AFP)
Distribuie:

O instanță din orașul Irkutsk l-a găsit pe un fost polițist, Mikhail Popkov, vinovat de 56 de crime între 1992 și 2007, devenind astfel cel mai prolific criminal în serie din Rusia. Știrea a fost publicată pe portalul Yahoo News. El este la a doua condamnare pe viață pe care o primește. Bărbatul este deja în închisoare după ce a fost condamnat pentru uciderea a 22 de femei în anul 2015.

Popov le oferea plimbări femeilor târziu în noapte. Uneori se folosea și de mașina de poliție chiar dacă era în afara serviciului, în orașului Angarsk de lângă Irkutsk. El ucidea femeile folosindu-se de diferite arme, printre care un ciocan și un topor. Apoi se descotorosea de cadavre aruncându-le în pădure, la marginea drumului și chiar într-un cimitir local. De asemenea, el a fost găsit vinovat că a violat 10 femei.

Popkov s-a descris ca fiind un „CURĂȚITOR” care își curăța orașul de prostituate. Victimele sale erau femei cu vârste cuprinse între 16 și 40 de ani. Una dintre victime a fost polițistă.

Bărbatul cu părul grizonat în vârstă de 54 de ani, a apărut la tribunal în uniforma de închisoare. El va fi trimis într-o închisoare care este exclusiv pentru condamnați pe viață. Este una dintre cele mai înfiorătoare închisori din Rusia cunoscută sub denumirea de „DELFINUL NEGRU”. Caz rar în Rusia, el a primit două sentințe pe viață, după ce i-au fost documentate toate crimele. A fost privat și de pensia de polițist care i se cuvenea.

Cum își acoperea urmele

Procurorii l-au descris pe Popov ca având „o atracție patologică pentru uciderea oamenilor”. Cu toate acestea a fost considerat suficient de sănătos pentru a fi judecat. Anchetatorii bănuiau că un polițist se afla în spatele crimelor. Asta din cauza faptului că ucigașul știa să-și acopere cu mare atenție urmele. Crimele au avut loc în timp ce era în poliție, dar și după ce a părăsit instituția în anul 1998.

Popov a fost prins în 2012, după ce anchetatorii au reexaminat cazul și au efectuat teste ADN ale locuitorilor. Într-un interviu din 2017 de pe site-ul rus Meduza, Popkov a descris modul său de operare. El le lua pe femei în mașină, alegându-le pe cele care erau bețive sau prostituate. El spunea că „orice societate condamnă comportamentul unei femei dezgustătoare”.

În timp ce era deja în închisoare, el a mărturisit noi crime, totalul lor ajungând la 59. A fost condamnat doar acum, după ce anchetatorii au reușit să dovedească ultimele trei crime. Informația a fost publicată de agenția de știri Interfax, citând serviciul de presă al instanței. Anchetatorii au declarat că au descoperit noi dovezi, printre care probe ADN și armele crimelor, inclusiv topoare, dălți și cuțite.

Numărul de crime pentru care a fost condamnat depășește numărul câtorva criminali notorii din Rusia și din fosta Uniune Sovietică. Alexander Pichushkin a fost condamnat la închisoare în 2007 pentru 48 de crime. Un altul, Andrei Chikatilo, a fost condamnat pentru 52 de crime făcute în perioada sovietică.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*