Breaking News

Mii de români în carantină după confirmarea a 1.500 de cazuri de coronavirus la un abator din Germania

Abatorul deținut de miliardarul poreclit „Baronul Porcilor”, unde majoritatea lucrătorilor sunt din România și Bulgaria, a fost închis

1.500 de cazuri de coronavirus la un abator din Germania 1.500 de cazuri de coronavirus la un abator din Germania, în special români și bulgari - © Getty Images
Distribuie:

Germania a instituit astăzi carantina într-un oraș de 360.000 de locuitori, după confirmarea a 1.500 de cazuri de coronavirus, într-un abator din Germania, unde majoritatea angajaților sunt din Europa de Est, în special români și bulgari, informează Daily Mail.

Peste 1.500 de cazuri de coronavirus au fost depistate la abatorul Toennies în ultima săptămână. Acesta este situat în orașul Guetersloh din landul Renania de Nord-Westfalia. Orașul devine astfel primul din Germania care a intrat pentru a doua oară în carantină.

Barurile, sălile de fitness și cinematografele vor trebui să se închidă din nou. Picnicurile și grătarele vor fi interzise, ​​școlile sunt deja închise, iar limita de 10 persoane la adunările publice a fost redusă la două.

Armin Laschet, premierul de stat din Renania de Nord-Westfalia, a anunțat că „vom readuce întregul district la măsurile aplicate în urmă cu câteva săptămâni”. Laschet a cerut, de asemenea, oamenilor să rămână în Guetersloh și să nu călătorească în districtele învecinate. Carantina a fost instituită pentru o perioadă de o săptămână.

Vestea a fost o lovitură pentru speranțele Germaniei de revenire rapidă la normalitate. Țara încearcă să repornească cea mai mare economie a UE și începe să-și reînvie sectorul turistic. Autoritățile din domeniul sănătății au pus deja în carantină toți cei 6.500 de lucrători de la uzina Toennies. Toată forța de muncă de la abator a fost testată după ce focarul a ieșit la iveală.

Acest abator din Germania aparține unui miliardar supranumit „Baronul Porcilor”

Proprietarul miliardar al companiei, Clemens Toennies, supranumit „Baronul Porcilor”, și-a cerut scuze pentru focar. Firma se confruntă acum și cu un val de furie din cauza exploatării imigranților din Europa de Est. Aceștia lucrează acolo și locuiesc în spații aglomerate puse la dispoziție de companie.

Focarul de coronavirus din acest abator din Germania a fost semnalat pentru prima dată miercurea trecută. Atunci 400 de lucrători au fost depistați pozitivi. Până vineri, numărul respectiv s-a dublat la 803 și a urcat până la 1.029 sâmbătă. Luni erau deja 1.553 de cazuri confirmate. Întreaga forță de muncă a fost pusă în carantină indiferent dacă erau pozitivi sau nu.

Armata germană a fost dislocată pentru a ajuta la gestionarea carantinei. Poliția distribuie mâncare către mii de oameni cazați într-un bloc. Aceștia sunt în special români și bulgari. Premierul din landul Renania de Nord-Westfalia, a sugerat că „românii și bulgarii” care lucrează la uzină au fost responsabili de aducerea virusului. Ulterior, el a dat înapoi și a recunoscut că datorită condițiilor precare de muncă și de viață ale imigranților din Germania, aceștia ar fi putut contribui involuntar la răspândirea virusului.

Slider

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline