Breaking News

Beijingul din nou în CARANTINĂ! Părți ale orașului au fost închise pentru a preveni un NOU FOCAR DE CORONAVIRUS

China a impus carantina în anumite zone din Beijing și unele restricții de călătorie în încercarea de a opri un nou focar de coronavirus

Beijingul din nou în CARANTINĂ după ce părți ale orașului au fost închise pentru a preveni un nou focar de coronavirus Beijingul din nou în CARANTINĂ după ce părți ale orașului au fost închise pentru a preveni un nou focar de coronavirus - © EPA - Getty Images
Distribuie:

Situația coronavirusului de la Beijing este „extrem de gravă”, a avertizat marți un oficial al orașului, iar autoritățile au impus din nou carantina în unele zone, totul pentru a încerca stoparea unui nou focar de coronavirus, informează Daily Mail.

După ce 27 de noi infecții au fost raportate în capitala chineză, autoritățile au declanșat un imens program de urmărire și testare. Asta în condițiile în care se tem că un al doilea val de infecții urmează să lovească țara.

Noul focar de coronavirus se crede că a început în piața de comerț cu ridicata a alimentelor, XINFADI, din oraș. China a ținut în mare măsură focarul sub control prin testarea în masă și carantinele draconice impuse la începutul anului. Însă acum are o mare dilemă cu privire la modul în care trebuie să gestioneze noile focare. Autoritățile trebuie să păstreze ritmul în redresarea economică a Chinei. Aceeași situație este împărtășită și de alte țări, precum Noua Zeelandă, care a învins virusul. Acum în Noua Zeelandă au apărut încă două cazuri de coronavirus aduse de cetățeni din Marea Britanie. Aceștia au venit pentru a-și vizita un părinte care era pe moarte.

Noi restricții după apariția unui nou focar de coronavirus

Noile cazuri au ridicat în ultimele cinci zile totalul infecțiilor confirmate în Beijing la 106. Autoritățile au închis aproape 30 de comunități din oraș și au testat zeci de mii de oameni. China și-a relaxat o mare parte din măsurile anti-coronavirus în ultimele luni. Asta deoarece guvernul a declarat victoria împotriva bolii apărute în Wuhan la sfârșitul anului trecut.

„Situația epidemică din capitală este extrem de severă”, a avertizat purtătorul de cuvânt al orașului Beijing, Xu Hejian, în cadrul unei conferințe de presă. Vicepremierul țării, Sun Chunlan, a cerut oficialilor orașului să impună „cele mai stricte” măsuri de control pentru a limita răspândirea virusului.

Organizația Mondială a Sănătății și-a exprimat deja îngrijorarea cu privire la acest nou focar de coronavirus. S-a luat în considerare dimensiunea și conectivitatea Beijingului ca factori de risc. Capacitatea de testare de la Beijing a fost extinsă la 90.000 de teste pe zi, potrivit agenției de știri Xinhua. Serviciile de taximetrie și cele de transport în afara orașului, au fost interzise.

Slider

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline