Breaking News

„AICI TRĂIEȘTE UN CRIMINAL”! Asta au scris protestatarii cu graffiti în fața casei polițistului alb care a ucis un negru

Oamenii cer ca polițstul Derek Chauvin, care a îngenuncheat pe gâtul lui George Floyd timp de opt minute până acesta a murit, să fie acuzat de crimă

Proteste în fața casei polițistului care a ucis un negru Proteste în fața casei polițistului care a ucis un negru - © Facebook
Distribuie:

Protestatarii s-au adunat în fața casei polițistului alb concediat, care a fost filmat când a îngenunchiat pe gâtul unui bărbat negru trântit la pământ, care ulterior a murit sufocat în urma incidentului.

Daily Mail informează că protestatarii s-au adunat miercuri în fața casei fostului polițist. Ei au scris pe asfaltul din fața casei cuvântul „ASASIN”. Protestele violente din Minneapolis au intrat în cea de a treia zi după moartea bărbatului de culoare.

Derek Chauvin, în vârstă de 44 de ani, a îngenuncheat pe gâtul lui George Floyd timp de opt minute în timpul arestării care a avut loc luni. În ciuda faptului că bărbatul l-a implorat să se oprească și a martorilor car îl avertizaseră că îl va „ucide”, acesta nu s-a oprit din gestul criminal.

Pe șosea a mai fost pus un carton mare pe care scria : „Oamenii nu omoară oameni, polițiștii o fac”. Polițistul concediat va trebui să facă acum față acuzațiilor de omor după moartea lui Floyd. Alți demonstranți purtau pancarte și tricouri pe care se putea citi: „Nu pot respira”. Au fost unele dintre ultimele cuvinte pe care Floyd le-a spus în timp ce ofițerul îl sugruma. Unii țineau foi pe care se putea citi, „Viața Negrilor Contează” și imagini cu victima George Floyd.

Protestatarii au fost ulterior întâmpinați de un zid format din ofițeri de poliție. Aceștia au fost trimiși să asigure securitatea în jurul casei polițistului alb. Chauvin, un veteran de 19 ani al forțelor de poliție, a fost concediat marți, după ce filmările cu arestarea lui Floyd au fost postate online .

Versiunea completă a videoclipului publicată online

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=NcFoi1q9Cf4[/embedyt]

Videoclipul realizat de un martor, îl arătau pe Floyd care se străduia să respire pe asfalt, în timp ce Chauvin l-a apăsat cu genunchiul pe gât timp de câteva minute. La un moment dat acesta l-a implorat pe polițist: „Te rog, te rog, te rog, nu pot respira. Te rog, omule”. O ambulanță a ajuns la fața locului și au pus bărbatul pe o targă. Din păcate a fost prea târziu pentru el, acesta murise.

În imaginile distribuite pot fi auziți mai mulți martori care au fost audiați. Aceștia se certau cu cei doi polițiști pentru utilizarea excesivă a forței. Oficialii l-au identificat pe Chauvin drept unul dintre cei patru polițiști concediați miercuri. Ceilalți trei sunt Thomas Lane, Tou Thao și J Alexander Kueng.

Primarul din Minneapolis, Jacob Frey, s-a alăturat miercuri apelurilor din partea familiei victimei. El a cerut arestarea polițistului alb și acuzarea lui pentru rolul avut în incident.

Știri recente

[smartslider3 slider=8]

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*