Breaking News

VIDEO: Noi proteste după un film care arată cum un bărbat negru, este UCIS PRIN SUFOCARE de polițiști în martie

Pe filmare se poate vedea cum polițiștii i-au pus o „capotă de scuipare” peste cap și l-au apăsat cu fața în jos până când a încetat să respire

Protestele au izbucnit în nordul statului New York după un nou caz de abuz al poliției Protestele au izbucnit în nordul statului New York după un nou caz de abuz al poliției - © AP (Colaj foto)
Distribuie:

Protestele au izbucnit în nordul statului New York după ce un nou videoclip dat publicității, arată cum un bărbat negru de 41 de ani, este ucis prin sufocare de polițiști în luna martie a acestui an, informează Daily Mail.

Acesta a murit asfixiat după ce un grup de polițiști i-au pus o glugă peste cap. Aceasta este cunoscută sub numele de „capotă de scuipare”. Scopul ei este acela de a împiedica o persoană să scuipe sau să muște. Apoi polițiștii i-au apăsat fața în pământ până când a încetat să respire.

Bărbatul identificat ca Daniel Prude, a intrat în moarte cerebrală după incident. A murit mai târziu, pe 30 martie, la șapte zile după întâlnirea cu poliția din Rochester. Medicul legist a declarat moartea sa ca fiind omucidere. Aceasta a fost provocată de asfixie în contextul constrângerii fizice. Incidentul fatal a avut loc pe 23 martie, cu săptămâni înainte ca George Floyd să moară în custodia poliției din Minnesota în luna mai. Moartea acestui a provocat proteste la nivel național, moartea lui Prude intrând în anonimat.

Acest lucru s-a schimbat miercuri, când familia sa a ținut o conferință de presă pentru a dezvălui imagini tulburătoare cu Prude. Pe camerele de poliție este surprins tot incidentul. Familia lui Prude, a cerut rapoartele scrise și imaginile printr-o cerere de înregistrări publice.

Ucis prin sufocare de polițiști la fel ca în cazul George Floyd

Joe Prude, fratele victimei a povestit în cadrul conferinței de presă tot filmul incidentului. El spune că a sunat la urgențe pentru ca fratele său cu tulburări psihice, să primească ajutor. În schimb susține că acesta a fost linșat. Pe imagini se poate vedea cum omul este lipsit de apărare, întins gol pe pământ și încătușat. El a întrebat retoric: ” Câți frați trebuie să moară pentru ca societatea să înțeleagă că trebuie să se oprească?”.

Protestatarii s-au adunat miercuri în fața clădirii de Siguranță Publică din Rochester. Aceasta servește și ca sediu al poliției. Demonstranții au rămas chiar și după căderea întunericului, cerând ca ofițerii implicați să fie acuzați de crimă.

Postul digital de televiziune WHEC- TV, a raportat că nouă persoane au fost arestate în timpul zilei. Majoritatea pentru infracțiuni penale sau rezistență la arestare. Una dintre persoane a fost acuzată de incitarea la revoltă. Un activist a fost dus la spital pentru a fi tratat după ce a fost rănit în timpul arestării.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*