Breaking News

PUTIN trimite virusologi militari pentru a lupta împotriva coronavirusului în ITALIA

Deoarece numărul morților a crescut cu aproape 800 în 24 de ore, premierul italian Giusseppe Conte a acceptat oferta lui Vladimir Putin de ajutor împotriva COVID-19

Rusia a trimis virusologi militari în Italia pentru ajutor în lupta împotriva CORONAVIRUS Rusia a trimis virusologi militari în Italia pentru ajutor în lupta împotriva CORONAVIRUS - © east2west news
Distribuie:

Rusia a trimis pe calea aerului în Italia opt echipe mobile de virusologi militari și medici pentru a ajuta la combaterea crizei coronavirusului, informează Daily Mail.

Premierul italian Giuseppe Conte a acceptat oferta lui Vladimir Putin de a trimite personal al forțelor armate, vehicule și echipamente, specializate în combaterea epidemiilor. Rusia va trimite, de asemenea, aproximativ 100 de specialiști militari în virusologie și epidemii. Informația a fost dată de agenția de știri Interfax, care a preluat o declarație dată de Ministerul Apărării.

Record de 793 de decese într-o singură zi

S-a întâmplat după ce cifra deceselor din Italia provocată de pandemia care a cuprins planeta a crescut la 793 de decese într-o singură zi, forțând guvernul italian să impună măsuri de blocare mai stricte. Regiunea Lombardia, care a fost cea mai lovită zonă din Italia, a impus măsuri de blocare și mai dure pe măsură ce decesele au continuat să crească.

Putin a vorbit sâmbătă cu premierul Conte, susțin surse de la Kremlin. Liderul rus și-a oferit sprijinul și ajutorul sub formă de vehicule mobile de dezinfectare și virusologi militari. Personalul și echipamentele vor fi dislocate în regiunile italiene cele mai afectate. Ministerul Rus al Apărării a declarat că avioanele de transport militar vor deplasa opt brigăzi mobile cu tot cu echipamente și medici militari. Acestea dispun de vehicule speciale de dezinfectare și alte echipamente medicale specializate în lupta împotriva epidemiilor.

Regiunea Lombardiei a introdus restricții mai stricte, interzicând chiar și exercițiile fizice solitare. De asemenea a fost interzisă utilizarea tuturor distribuitoarelor automate. Șantierele de construcții și piețele au fost închise. Toate unitățile economice care nu produc bunuri esențiale au fost, de asemenea, închise. În Italia, toate magazinele cu amănuntul au fost închise, Excepție fac farmaciile, magazinele alimentare, oficiile poștale și băncile. Lombardia este cea mai afectată regiune din țară cu peste 3.000 de morți, regiunea fiind blocată începând cu data de 8 martie.

Cuba, condusă de comuniști, a expediat, de asemenea, o brigadă de medici și asistente în Italia. Aceasta a fost plasată în regiunea cea mai afectată, Lombardia. Și China a trimis un ajutor consistent format din specialiști virusologi și echipamente medicale.

Lipsa de solidaritate la nivel european a înfuriat opinia publică din Italia. Controverse au declanșat și ajutoarele comunitare de urgență, la care Franța și Germania și-au luat parte leului.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*