Breaking News

Bătrânii peste 80 de ani nu vor primi tratament la terapie intensivă dacă situația se înrăutățește în ITALIA

În conformitate cu planurile de urgență italienii peste 80 de ani nu vor primi îngrijiri la terapie intensivă, Italia prin vocea premierului avertizând că țara intră în cele mai riscante săptămâni

Bătrânii peste 80 de ani nu vor primi tratament dacă situația se înrăutățește în ITALIA Bătrânii peste 80 de ani nu vor primi tratament dacă situația se înrăutățește în ITALIA - Colaj foto: sursa Daily Mail
Distribuie:

Pacienții italieni cu CORONAVIRUS care au 80 de ani sau mai mult, nu vor primi îngrijiri la terapie intensivă dacă se agravează criza, în conformitate cu planurile de urgență propuse în Italia la Torino, informează Daily Mail.

Planurile elaborate de oficialii de protecție civilă avertizează că „va fi necesar să se aplice criterii pentru accesul la tratament intensiv” dacă există prea mulți pacienți. Documentul, consultat de Daily Telegraph, propune ca aceste criterii „să includă vârsta mai mică de 80 de ani”. Medicii au descris deja luarea deciziilor de viață sau de moarte. Ele stabilesc cine poate fi tratat și cine poate fi lăsat efectiv să moară. Un medic a spus că soarta unui pacient „este decisă de vârstă și de condițiile de sănătate”. El a adăugat: „Așa se face într-un război”.

Avertizările premierului Giuseppe Conte

Premierul Giuseppe Conte a avertizat astăzi că țara intră în „cele mai riscante săptămâni”, întrucât „încă nu am atins apogeul”. Celelalte condiții de sănătate ale pacientului vor fi luate în considerare atunci când sunt alocate paturi de terapie intensivă, conform documentului. „În cazul în care devine imposibil să se ofere tuturor pacienților servicii de terapie intensivă, va fi necesar să se aplice criterii. Acestea stabilesc accesul la tratament intensiv, care depinde de resursele limitate care sunt disponibile”, se arată în document.

Oficialii recunosc că planurile vor obliga spitalele să „se concentreze pe acele cazuri în care raportul cost / beneficiu este mai favorabil pentru tratamentul clinic”. Medicii italieni au descris deja modul în care spitalele au fost „copleșite” de criza provocată de CORONAVIRUS. Italia suferă cel mai grav focar din Europa. Torino face parte din regiunea Piemont, care este vecină cu Lombardia, unde s-au confirmat cel mai mare număr de cazuri.

Există, de asemenea, temeri că sudul mai sărac al Italiei ar fi în imposibilitatea face față epidemiei. Asta dacă virusul s-ar răspândi la fel de rapid ca în nordul bogat. Premierul italian Giuseppe Conte a avertizat că unii oameni continuă să călătorească spre sud. Se întâmplă în ciuda blocajului fără precedent la nivel național. „Oamenii de știință ne spun că încă nu am atins apogeul. Acestea sunt cele mai riscante săptămâni și avem nevoie de cea mai mare precauție ”, a spus el.

Italia a confirmat 24.747 de cazuri de virus și 1.809 de decese în cel mai rău focar din afara Chinei.

Surse:

https://www.telegraph.co.uk/news/2020/03/14/italians-80-will-left-die-country-overwhelmed-coronavirus/

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8116223/Italian-coronavirus-victims-80-not-receive-intensive-care.html

CORONAVIRUS ROMÂNIA ÎN TIMP REAL

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*