Breaking News

Italia își CONDAMNĂ BĂTRÂNII LA MOARTE după ce unitățile de terapie intensivă vor trata prioritar tinerii

Italia a închis toate magazinele, cu excepția farmaciilor și a magazinelor alimentare, deoarece cifra de deces cauzată de boala din țară a sărit brusc în ultimele 24 de ore

Italienii își condamnă practic bătrânii la moarte cu noile reguli din spitale Italienii își condamnă practic bătrânii la moarte cu noile reguli din spitale - © REUTERS
Distribuie:

Italia își condamnă bătrânii la moarte după ce rata de deces datorită CORONAVIRUSULUI a crescut brusc cu 31% în ultimele 24 de ore, iar unitățile de terapie intensivă sunt sfătuite să trateze tinerii în defavoarea persoanelor în vârstă, informează Daily Mail.

Un medic italian de top a spus că serviciile de terapie intensivă ar trebui să stabilească o limită de vârstă pentru paturile de terapie intensivă. Prin acest lucru italienii practic își condamnă bătrânii la moarte. Este o modalitate de a acorda prioritate resurselor medicale pe fondul crizei tot mai profunde cauzată de CORONAVIRUS. Creșterea cazurile de deces cu 196 într-o zi a urcat numărul morților infectați cu COVID-19 la 827.

Premirerul Giuseppe Conte a anunțat ultimul val de restricții într-un apel dramatic către națiunea cu 60 de milioane de cetățeni. Aceasta se confruntă cu cea mai mare criză de la cel de-Al Doilea Război Mondial. Conte a spus în discursul său de nouă minute la o oră de maximă audiență: „Mulțumesc tuturor italienilor care fac sacrificii. Dovedim că suntem o mare națiune”.

Restricții severe pentru italieni

Italienii au primit restricții tot mai stricte în viața de zi cu zi. Printr-o ordonanță de urgență au fost oprite călătoriile neesențiale între orașe și au fost interzise adunările publice. Blocajul impus adunărilor publice a golit deja străzile și s-a închis totul, de la biserici la magazine și restaurante.

În această situație catastrofală, medicii de vârf au sugerat o schimbare de abordare în tratarea pacienților. În locul regulii ”primul venit primul servit” spitalele ar trebui să treacă la medicina catastrofică. Aceasta este utilizată în mod obișnuit în război și în timpul dezastrelor naturale. Regula spune că cei cu șanse mai mari de supraviețuire au prioritate la tratament. Acest lucră condamnă practic la moarte bătrânii infectați cu CORONAVIRUS.

Dacă există o limită pentru paturi la secțiile de terapie intensivă, pacienții vârstnici vor face loc pacienților mai tineri care au mai multe șanse să trăiască. Aceste linii directoare ar trebui să se aplice tuturor pacienților care au nevoie de terapie intensivă și nu numai celor care suferă de coronavrius. Recomandarea a fost dată de Societatea de Anestezie, Analgezie, Reanimare și Terapie Intensivă (SAARI).

Irlanda, Belgia, Bulgaria și Albania au raportat miercuri primele morți cauzate de virus. Organizația Mondială a Sănătății a declarat oficial criza provocată de CORONAVIRUS o pandemie, deoarece cazurile europene au urcat peste 22.000.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*