Breaking News

A dat examenul de bacalaureat la 59 de ani, deși este pensionară de 5 ani

Cea mai în vârstă candidată la examenul de Bacalaureat din judeţul Dâmboviţa, Elena Duţu, a reuşit o să obțină o medie de excepție.

Femeia de 59 care a reusit la bacalaureat cu o nota mare
Distribuie:

Lecție rară de ambiție a unei pensionare din județul Dâmbovița. Elena Duțu, cea mai în vârstă candidată care a participat la examenul de Bacalaureat a declarat după ce a ieșit din examen, la Târgovişte, că este foarte emoționată din cauza momentului. Femeia a dorit să împărtășească din experiența ei de viață și a declarat:

„Peste câteva zile fac 59 de ani. Sunt pensionară de cinci ani și m-am gândit să nu stau degeaba și am completat liceul la Constantin Brâncoveanu, iar acum vreau să fac ceva medical și voluntariat. Tinerii să învețe, pentru că e foarte important și ajung pe urmă ca mine. Dar pentru mine nu era o obligație asta. Era un gol acolo pe care aș fi vrut să îl umplu.”

Elena Duţu a terminat Liceul Tehnologic Constantin Brâncoveanu din Târgoviște, la cursurile cu frecvență redusă și a susținut examenul de Bacalaureat, reușind să ia 6,65 la Limba și Literatura Română, 6,2 la Istorie și 9,2 la Geografie. Cu media generală de 7,35, ea a depășit pe mulți dintre candidații care au terminat la cursurile de zi.

Elena Duţu a declarat, pentru MEDIAFAX, că îi pare rău că nu a luat note mai mari. Femeia a învăţat ”printre picături”, în timp ce avea grijă şi de nepotul de 2 ani, dar şi de mama bolnavă.

“Mă simt bine. Îmi pare rău că nu am luat note mai mari. Nu am avut timp să învăţ. Nu am învăţat. Am fost cu mama la spital, am fost şi eu bolnavă, am fost şi cu soţul la miere, iar de la 1 iunie văd şi de nepoţelul de 2 ani. Am apucat să mă uit puţin peste Geografie”,a declarat Elena Duţu.

Întrebată ce vrea să facă mai departe, femeia a spus că vrea să devină voluntar, să ajute lumea.

Elena Duţu are trei copii, iar de cinci ani a ieşit la pensie. Spune că nu a apucat să termine liceul când era tânără pentru că s-a căsătorit.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*