Breaking News

Comoara de 1 milion de dolari ascunsă în Munții Stâncoși pentru vânătorii de comori a fost găsită

Ea a fost descoperită în cele din urmă după ce sute de mii de căutători de comori au căutat-o timp de zece ani, cinci dintre ei pierzându-și viața în această aventură

Comoara de 1 milion de dolari ascunsă în Munții Stâncoși Comoara de 1 milion de dolari ascunsă în Munții Stâncoși - Colaj foto: sursa Daily Mail
Distribuie:

Comoara de 1 milion de dolari ascunsă în Munții Stâncoși de către excentricul dealer de artă Forrest Fenn în urmă cu un deceniu, a fost în cele din urmă găsită, informează Daily Mail.

Fenn, acum în vârstă de 89 de ani, a declanșat vânătoarea comorii în memoria sa în anul 2010. Mii de căutători de senzații tari au fost atrași în Munții Stâncoși în căutarea comorii, iar cel puțin cinci bărbați și-au pierdut viața încercând să o găsească.

Dar cufărul de bronz umplut cu pepite de aur, monede de aur rare, figuri de animale precolumbiene, „oglinzi” preistorice de aur ciocănit, statuete chinezești sculptate din jad și bijuterii antice cu rubine și smaralde, a fost găsit acum de un explorator care nu a dorit să-și facă public numele.

Fenn, în vârstă de 89 de ani, a declarat duminică în Santa Fe, capitala statului New Mexico, că un bărbat a descoperit cufărul. Acesta a fost găsit în urmă cu câteva zile și i-a trimis o fotografie lui Fenn pentru a confirma descoperirea.

Comoara de 1 milion de dolari a fost găsită după zece ani

Fenn, care încă nu a dezvăluit locația exactă a comorii a confirmat descoperirea. El a scris pe site-ul său: „Era sub un baldachin de stele în vegetația luxuriantă și împădurită a Munților Stâncoși. Nu se mișcase din locul în care am ascuns-o, acum mai bine de 10 ani. Nu știu persoana care a găsit-o, dar poezia din cartea mea l-a dus la locul exact”.

Fenn a fost întrebat cum se simte acum că a fost găsită comoara. El a spus că este pe jumătate bucuros, pe jumătate trist, deoarece goana după comoară s-a terminat. El a scris pe site: „Felicit miile de oameni care au participat la căutare. Sper că vor continua să fie atrași de promisiunea altor descoperiri”.

Fenn a postat indicii despre locul unde se află tezaurul într-o poezie formată din șase strofe. Poezia a fost publicată în autobiografia sa din 2010 „The Thrill of the Chase” (Plăcerea vânătorii). Mii de oameni au vânat cufărul cu comoara în zadar. Mulți au renunțat la joburi pentru a se dedica căutării, iar alții și-au epuizat economiile de o viață. Cel puțin cinci persoane au murit căutând-o. Cea mai recentă victimă a fost în martie, când Michael Sexson, 53 de ani, din Deer Park a murit.

[smartslider3 slider=16]

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*