Breaking News

Un imigrant care a primit 98.000 de dolari pentru a fi relocat reproșează guvernulului că suma „nu este suficientă”

S-a întâmplat în Australia, după ce guvernul s-a înțeles cu refugiatul prins în Nauru, să fie relocat în Cambodgia

Abdullah Zalghani reunit cu familia în 2013 Abdullah Zalghani reunit cu familia în 2016 - © ABC News
Distribuie:

Un imigrant care a primit 98.000 de dolari pentru a fi relocat din Nauru în Cambodgia, a reproșat guvernului australian că banii nu sunt suficienți pentru a-și acoperi costurile de trai, informează Daily Mail.

Abdullah Zalghani a fugit din Siria împreună cu soția și copiii săi în 2013. După ce a petrecut mai mult timp în Liban, el și-a lăsat soția și cei patru copii în urmă, încercând să ajungă în Australia cu barca. Din păcate pentru el, a fost oprit și reținut în Nauru. Nauru este o țară insulară în teritoriul micronezian al Pacificului de Sud

Bărbatul a fost de acord să fie relocat în Cambodgia în 2016, unde familia i s-a alăturat. Ei au primit un total de 60.000 de dolari de la guvernul australian. Alți 38.000 de dolari au primit de la Organizația Internațională pentru Migrație.

Imigrantul spune că banii nu-i ajung

Acum Zalghani spune că banii nu sunt suficienți pentru a acoperi costul anual al educației și al asigurării de sănătate pentru cei patru copii ai săi. În plus mai are și datorii pe care le are de achitat. El a declarat pentru postul de televiziune ABC că guvernul australian și-a încălcat promisiunile. A spus că acesta se oferise să suporte școlarizare și asigurarea de sănătate a copiilor săi timp de până la cinci ani. „Este dificil aici, copiii mei nu pot merge la școală”, a spus Zalghani pentru ABC.

Costurile școlilor private din Phnom Penh, unde domnul Zalghani s-a stabilit, variază de la câteva sute de dolari pe an, la zeci de mii de dolari. Costul decent, total, pentru educație și asigurări de sănătate pentru familia și copiii săi ar fi de 79.800 de dolari spune bărbatul.

Departamentul Afacerilor Interne a declarat într-o declarație că bărbatului i s-a acordat o sumă forfetară de bani. Aceasta strict pentru a-și plăti școlile și asigurarea de sănătate a copiilor săi. S-a stabilit că este responsabilitatea bărbatului să folosească suma forfetară în mod rațional. Zalghani a recunoscut că anul aceasta va fi ultima plată decontată pentru el și familia sa. Acum el se teme că familia sa relocată în Cambodgia nu se va mai putea întreține și cere ajutor. Ce nu se spune este cum își câștigă bărbatul existența în Cambodgia, dacă muncește sau nu.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*