Breaking News

VIDEO: Piețele umede care vând lilieci, câini și șerpi au fost redeschise în Asia de Sud-Est

În timp ce pandemia de coronavirus face ravagii pe glob, așa numitele piețe umede, de unde se presupune că a izbucnit pandemia, au fost redeschise în Asia de Sud-Est

Piețele umede care vând lilieci, câini și șerpi au fost redeschise în Asia de Sud-Est Piețele umede care vând lilieci, câini și șerpi au fost redeschise în Asia de Sud-Est - © PETA Asia
Distribuie:

Piețele umede care vând animale vii, inclusiv lilieci, câini și șerpi, au fost redeschise în Asia de Sud-Est, în ciuda pandemiei de coronavirus, informează Daily Mail.

Imagini și videoclipuri șocante arată animalele înghesuite în cuști minuscule în piețe din țări precum Cambodgia, Indonezia, Filipine, Thailanda, Vietnam și China. Aceste piețe sunt similare cu piața de unde se crede că a apărut focarul de coronavirus pentru prima dată.

Clipuri oribile arată iepuri în agonie, pui vii, gâște, maimuțe și broaște care așteaptă să fie sacrificate sau vândute. Unii experți au convingerea că boala COVID-19, provine dintr-un liliac vândut pe o piață umedă din orașul Wuhan, China. Pandemia a provocat până acum peste 300.000 de decese în întreaga lume.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=sHBBOcHXojI[/embedyt]

Imaginile au fost filmate de anchetatorii organizației PETA, care luptă pentru drepturile animalelor. În Filipine, lucrătorii care purtau doar șlapi, au fost văzuți mergând pe podelele îmbibate de sânge, tăind carcase de porci și păsări cu mâinile goale.

În Vietnam, capetele fierte și alte părți ale corpului câinilor erau îngrămădite pe o tejghea lângă animale vii. Sângele, intestinele și apa acopereau podelele în fiecare piață.

Au fost, de asemenea, observate zibete vii, care au fost legate de epidemia de SARS. Liliecii au fost văzuți atârnați cu susul în jos în cuști din Indonezia. Sunt animalele despre care se crede că ar fi transmis COVID-19 la oameni.

PETA vrea ca piețele umede să fie închise

PETA și filialele sale internaționale au filmat aceste materiale video cu un scop precis. PETA vrea să-și reînnoiască apelul către Organizația Mondială a Sănătății, pentru a închide piețele de animale vii din întreaga lume. Până în prezent, campania a fost susținută de peste un sfert de milion de oameni, a declarat organizația. „Următoarea pandemie mortală este inevitabilă, atâta timp cât piețele pline de animale bolnave și stresate sunt încă deschise”, a spus Ingrid Newkirk, fondatoarea PETA.

Ca răspuns la pandemia mondială China a interzis temporar vânzarea tuturor animalelor sălbatice. Totuși piețele umede care vând pește viu și păsări de curte s-au redeschis în țară. Oamenii de știință spun că piețele umede sunt „bombe cu ceas” pentru pandemii. Deținerea unei game de specii într-un loc face mai ușor transferul virușilor de la o specie la alta. SARS, HIV, Ebola, gripa porcină și MERS au provenit tot de la animale sălbatice.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*