Breaking News

VIDEO: Un spital din Wuhan cu 1.000 de paturi a fost construit în doar zece zile

China va inaugura un spital de urgență care a fost construit în doar opt zile, pentru tratamentul pacienților cu coronavirus

Spitalul din Wuhan cu 1000 de paturi construit în doar opt zile Spitalul din Wuhan cu 1000 de paturi construit în doar opt zile
Distribuie:

Un spital din Wuhan cu 1.000 de paturi, construit în doar zece zile, a fost finalizat și de astăzi va putea primi pacienți, informează Daily Mail.

Cu o suprafață de 25.000 de metri pătrați este unul dintre cele două noi spitale care au fost construite în Wuhan, după ce OMS a declarat focarul de coronavirus urgență mondială. Proiectarea clădirilor s-a făcut după un spital din Beijing care a fost construit în anul 2003 pentru a ajuta la combaterea virusului SARS.

Au fost aduși ingineri și muncitori din toată țara pentru a ajuta la accelerarea construcției. Ca și spitalul din Beijing, cel din Wuhan a fost realizat din module prefabricate. Spitalele vor avea voie să se aprovizioneze fie de la alte spitale fie să comande cele necesare direct din fabrici.

Armata Chinei a primit controlul asupra spitalului. Aproximativ 1.400 de medici militari au fost aduși din Armata Populară de Eliberare în noul spital, potrivit presei de stat. Agenția oficială de știri Xinhua a declarat că mulți dintre angajați au fost implicați în lupta împotriva unui alt coronavirus, SARS. Sindromul Acut Respirator Sever a ucis aproximativ 650 de persoane în China continentală și Hong Kong între anii 2002-2003.

VIDEO accelerat cu construcția spitalului

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=7E0b4_be_Wo[/embedyt]

Este una dintre cele două facilități medicale improvizate pe care autoritățile au decis să le construiască. Ele vor decongestiona spitalele sufocate de pacienți din Wuhan, orașul considerat epicentrul epidemiei.

Orașul de 11 milioane de oameni, este în carantină de mai bine de o săptămână. Oamenii se plâng că așteaptă ore întregi la rând pentru a fi consultați de un medic. Noul coronavirus, se presupune că provine dintr-o piață de animale sălbatice din Wuhan. Acesta a ucis până în prezent peste 400 de persoane și a infectat peste 20.500.

Al doilea spital din Wuhan, urmează să fie dat în folosință joi și va avea 1.600 de paturi. El va avea cu 300 de paturi mai multe decât era planificat inițial.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*