Breaking News

O fetiță de 17 zile s-a VINDECAT de coronavirus fără medicamente după ce a fost născută de o pacientă confirmată

Fetița este cel mai tânăr pacient care s-a recuperat de virusul ucigaș în Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus

O fetiță de 17 zile s-a vindecat de coronavirus fără medicamente O fetiță de 17 zile s-a vindecat de coronavirus fără medicamente - © AsiaWire
Distribuie:

O fetiță în vârstă de 17 zile s-a vindecat de coronavirus miraculos, fără medicamente, după ce a fost infectată la naștere de mama sa care era purtătoarea virusului, informează Daily Mail.

Fetița este cel mai tânăr pacient care s-a recuperat de virusul ucigaș, scrie presa de stat din China. Ea a părăsit vineri spitalul după ce și-a revenit complet, singură, fără ajutorul unor medicamente. Copilul a fost transferat la Spitalul de Copii Wuhan în aceeași zi în care s-a născut, potrivit People’s Daily. Acolo s-a descoperit la scurt timp că este infectată cu coronavirus.

Fetița, pe nume Xiao Xiao, a avut o infecție a sistemului respirator și leziuni miocardice minore. Informația a fost dată de dr. Zeng Lingkong, directorul Departamentului de Neonatologie din spital. Deoarece simptomele fetei nu erau evidente, medicii au decis să nu-i dea medicamente cu antibiotice. Au lăsat-o să depășească boala de una singură. „Nu a avut dificultăți evidente în respirație, nu a tușit sau a avut febră, de aceea i-am oferit tratament doar pentru afecțiunea miocardică”, a spus dr. Zeng, postului de televiziune CCTV.
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=FyvXnLmvR2g[/embedyt]

Fetiței i s-a permis să plece acasă vineri, după ce s-a vindecat de coronavirus. Ea primit rezultate negative la trei teste consecutive de detectare a coronavirusului. Dr. Zeng a spus că bebelușul și-a revenit complet de coronavirus, precum și de afecțiunea de la inimă. Medicul a mai spus că fetița a luat considerabil în greutate pe durata internării.

Infecția se poate transmite de la mamă la făt

Medicii din China au  confirmat posibilitatea ca infecția să poată fi transmisă de la mame la bebelușii lor din uter. La începutul acestei luni, un copil a fost născut de o pacientă cu coronavirus. El a fost diagnosticat cu boala mortală la 30 de ore după nașterea ce a avut loc în Wuhan. Din acel moment medicii acordă atenție unei noi potențiale rute de transmitere a coronavirusului, transmiterea verticală de la mame la bebeluși.

Cea mai în vârstă pacientă din țară este o femeie de 96 de ani. Aceasta s-a recuperat după ce a fost tratată în secția de terapie intensivă timp de trei zile.

La nivel global, epidemia de coronavirus a ucis cel puțin 2.705 de persoane, a infectat peste 80.000 și s-a răspândit în cel puțin 24 de țări.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*