Breaking News

Un al doilea medic rus a căzut misterios pierzându-și viața, din orașul închis rezervat cosmonauților, „Star City”

Medicul infectat cu coronavirus este acuzat că nu a prevenit focarul de la unitatea de instruire a cosmonauților și a murit după ce a căzut de la fereastra unui spital

Al doilea medic rus și-a pierdut în mod misterios viața în timpul crizei CORONAVIRUSULUI Al doilea medic rus și-a pierdut în mod misterios viața în timpul crizei CORONAVIRUSULUI - © east2west news
Distribuie:

Un medic care a contractat coronavirusul în orașul „Star City” unde sunt instruiți cosmonauții din Rusia, a murit după ce a căzut de la fereastra unui spital, informează Daily Mail.

Natalya Lebedeva a fost acuzată că nu a reușit să oprească un focar de Covid-19 în orașul astronauților, susțin colegii. Moartea ei vine după ce dr. Yelena Nepomnyashchaya a căzut de la fereastra unui spital din Krasnoyarsk. Aceasta s-a plâns de lipsa echipamentelor medicale de protecție la spitalul pe care îl conducea. Acesta urma să primească bolnavi infectați cu coronavirus, iar ea nu era de acord cu acest lucru. Acum luptă pentru viață.

Pacientul zero din orașul Star City

Lebedeva a fost direct implicată în tratamentul „pacientului zero” din orașul cosmonauților. Acesta era un antrenor de top al cosmonauților, care a fost în contact direct cu aceștia. Lebedeva a fost tratată la Moscova și a căzut de la etajul șase al Agenției Biomedicale Federale într-o aparentă sinucidere.

„Pacientul zero” al orașului a fost unul dintre șefii Centrului de Instruire al Cosmonauților Yuri Gagarin, potrivit ziarului Moskovsky Komsomolets. Toți cosmonauții și astronauții sunt cazați în acest oraș înainte de a zbura pe Stația Spațială Internațională. Lebedeva a fost Șefa Departamentului de Urgență din Unitatea Medicală-Sanitară numărul 2. Ea a fost implicată direct în tratarea pacientului zero. După infecția inițială, boala Covid-19 s-a răspândit la personalul sanitar din subordinea acesteia. Șase persoane au contractat virusul în Star City, deși relatări neoficiale spun că numărul acestora a fost de 22.

Colegii spun că Lebedeva s-a confruntat cu acuzațiile din partea superiorilor săi, deoarece nu a luat măsuri suficiente pentru siguranța angajaților ei. Acest lucru a dus la infecția mai multor cadre medicale, potrivit presei ruse. Printre cei infectați s-a numărat Olga Minina, șefa spitalului Star City unde a lucrat Lebedeva. Nu este clar dacă „pacientul zero” inițial a avut vreun contact cu cosmonauții care au zburat între timp pe stația spațială.

Cel mai recent echipaj care a plecat pe stația spațială este format din astronautul NASA, Chris Cassidy, plus cosmonauții ruși Anatoly Ivanishin și Ivan Vagner. Aceștia au părăsit Star City pe 24 martie, ulterior decolând de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*