Breaking News

Se caută noi DOVEZI care să demonstreze că virusul pandemic este „adaptat în mod unic pentru a infecta omul”

Oamenii de știință cred că virusul ar fi putut să apară printr-un „ciudat accident al naturii” de la un animal, dar trebuie investigată și posibilitatea scurgerii sale din laborator

Noi dovezi par să sugereze că virusul ar fi putut fi scăpat dintr-un laborator Noi dovezi par să sugereze că virusul ar fi putut fi scăpat dintr-un laborator - © Andrea Ucini
Distribuie:

Coronavirusul, virusul pandemic ce a declanșat pandemia la nivel global, este „adaptat în mod unic pentru a infecta omul” spune un reputat om de știință din domeniul vaccinurilor. El susține că acesta ar fi putut să provină de la un animal doar printr-un „ciudat accident al naturii”, de aceea trebuie investigată și posibilitatea ca el să provină de la laboratorul din Wuhan, informează Daily Mail.

O echipă de oameni de știință a prezentat dovezi că virusul pandemic este „adaptat în mod unic pentru a infecta omul”. Acest lucru ridică noi semne de întrebare cu privire la faptul dacă originile sale sunt naturale sau ar fi putut să apară dintr-un laborator.

Profesorul Nikolai Petrovsky, un cercetător de top din domeniul vaccinurilor, a declarat că virusul „nu este tipic unei infecții zoonotice normale (de la animal la om)”. El susține această ipoteză deoarece a apărut cu capacitatea „excepțională ” de a intra în corpurile umane din prima zi. Mai spune că virusul ar fi trebuit să apară de la un animal printr-un „ciudat accident al naturii”. De aceea nu exclude posibilitatea ca acesta să provină dintr-un laborator.

Petrovsky, profesor de medicină la Universitatea Flinders din Adelaide, conduce o unitate de cercetare biotehnologică. Echipa sa va începe studiile umane pentru un vaccin Covid-19 luna viitoare. „Nu am mai văzut un virus zoonotic care s-a comportat în acest fel înainte”, a spus el.

Declarația pentru publicația „The Mail”

Profesorul a acordat un interviu publicației „The Mail”. În interviu a explicat faptul că virușii care trec de la animale la om, se întăresc în mod normal în timp. Asta pe măsură ce se adaptează gazdelor umane. Din motive inexplicabile, acest nou coronavirus pare perfect adaptat pentru a infecta oamenii fără a fi nevoit să evolueze.

El a atras atenția asupra „coincidenței” că cele mai cunoscute virusuri au fost studiate într-un laborator din Wuhan. Acesta este orașul din China de unde a izbucnit pandemia. Savantul a insistat că posibilitatea unei scurgeri din laborator a virusului, oricât de improbabilă, nu ar trebui ignorată. Implicațiile ar putea să nu fie convenabile pentru oamenii de știință sau pentru politica globală. Dar doar pentru că răspunsurile ar putea cauza probleme, nu se poate ignora această posibilitate. Deocamdată nu există dovezi ale unei scurgeri a virusului din laborator. Totuși sunt suficiente date circumstanțiale pentru ca această preocupare să existe, până când ea va fi definitiv exclusă.

Prof. Petrovsky a mers mai departe decât orice alt expert în acreditarea ideii că virusul pandemic a scăpat dintr-unul dintre cele două laboratoare din Wuhan. Un alt reputat expert din lume în biosecuritate, Richard Ebright, susține și el această posibilitate. El a declarat că șansele acestui virus de a fi apărut în mod natural sunt „posibile – dar improbabile”.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*