Breaking News

19 marinari ucși și 15 răniți în timpul unor exerciții militare de antrenament în Golful Oman

Marina iraniană a tras accidental o rachetă într-una din propriile sale nave de război, în timpul unor exerciții de antrenament, ucigând 19 marinari și rănind alți 15

Fregata iraniană Jamaran responsabilă de incidentul din Golful Oman Fregata iraniană Jamaran responsabilă de incidentul din Golful Oman - © IRIP TV/AFP via Getty Images
Distribuie:

O navă de război iraniană a deschis accidental focul cu o rachetă asupra uneia dintre navele sale de sprijin, în timpul unor exerciții militare de antrenament în Golful Oman, ucigând 19 marinari și rănind alți 15, informează Daily Mail.

Fregata Jamaran, a încercat să lovească o țintă cu una dintre rachetele sale de croazieră Noor, dar a lovit din greșeală o navă de sprijin numită Konarak. Nava Konarak pusese ținte, pe care nava Janaran trebuia să le lovească. Din nefericire pentru echipaj, nava a rămas prea aproape de una dintre ele. Datorită acestui fapt, racheta a fost fixată din greșeală pe ea fiind lovită. Este explicația dată printr-un comunicat al guvernului.

19 marinari au fost „martirizați”, fiind uciși în timpul unor exerciții militare de antrenament, a declarat agenția de știri ISNA, în timp ce alți 15 au fost internați la spital într-o „stare bună”. Mass-media iraniană a negat rapoartele anterioare despre faptul că nava Konarak s-a scufundat. S-a afirmat doar că nava a fost remorcată pentru a fi inspectată ulterior.

Nava Konarak a suferit o revizie generala în anul 2018. Ea este capabilă să lanseze rachete maritime împotriva navelor inamice, dar nu a participat în mod activ la exercițiu, au declarat surse de stat. Nava fabricată în Olanda are lungime de 47 de m, a fost lansată la apă în anul 1988 și are o capacitate de 40 de tone.

Incidentul a avut loc în Golful Oman

Incidentul a avut loc duminică în apropierea portului Jask. Acesta e situat la aproximativ 790 de mile sud-est de Teheran, în Golful Oman, a declarat televiziunea de stat. Incidentul vine după ce Iranul a doborât accidental un avion de pasageri ucrainean. Acesta decola de pe aeroportul din Teheran, la începutul acestui an, toți cei 176 de pasageri de la bord fiind uciși. Accidentul aviatic a avut loc după ce Iranul a atacat cu rachete de croazieră bazele SUA din Irak. Se presupune că apărarea antiaeriană iraniană a lovit avionul din greșeală, crezând că este un avion de luptă american.

Iranul organizează în mod regulat exerciții navale în Golful Oman, care este aproape de Strâmtoarea Hormuz. Aceasta face legătura cu Golfului Persic, prin ea trecând 20% din producția de petrolul a lumii. Flota a 5-a Americană, care monitorizează regiunea, nu a făcut nici un comentariu asupra incidentului. Mass-media iraniană raportează rar greșeli în timpul exercițiilor sale militare. Gravitatea incidentului a făcut totuși posibilă popularizare lui.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*