Breaking News

50 de copii au fost răniți la o grădiniță după ce un individ a pulverizat peste aceștia sodă caustică

Un bărbat a luat cu asalt o grădiniță în China și a pulverizat sodă caustică rănind grav 50 de copii

Copii la grădiniță - Foto: © Creative Commons Copii la grădiniță - Foto: © Creative Commons
Distribuie:

Peste 50 de copii au fost răniți la o grădiniță din sud-vestul Chinei, după ce un bărbat a luat-o cu asalt și a pulverizat un lichid coroziv asupra lor, informează Daily Mail.

Autoritățile locale l-au supranumit pe suspect Kong, un bărbat în vârstă de 23 de ani. El a intrat în grădiniță sărind peste un zid, apoi a atacat victimele, pulverizând asupra lor o soluție de sodă caustică. Poliția din orașul Kaiyuan, provincia Yunnan l-a arestat.

Poliția a spus că individul a intenționat să se răzbune pe societate, după ce a crescut cu părinții divorțați și apoi a întâmpinat dificultăți în muncă și viață. Atacul a avut loc luni, la 15:35 (07:35 GMT), a declarat Biroul de Securitate Publică din Kaiyuan pe contul lor de socializare. În comunicat se spune că atacul a avut loc la Grădinița Kaiyuan Dongcheng.

Aproximativ 51 de copii și trei persoane adulte au fost internați la spital pentru tratament, doi cu „simptome severe”. Poliția l-a arestat pe Kong la mai puțin de o oră după atac. „Deoarece părinții lui au divorțat când era copil, lipsa de căldură a familiei a dus la distorsiuni psihologice”, a spus poliția. În plus, bărbatul a avut și probleme cu muca și cu viața lui. Toate acestea au creat o „mentalitate pesimistă și gânduri de răzbunare împotriva societății”, se mai spune în comunicat.

Nu este un caz izolat în China

Incidentele violente nu sunt neobișnuite în China. Copii răniți la grădiniță au mai fost în ultimii ani. Au avut loc chiar și incidente mortale, care au implicat de obicei cuțite. În aprilie anul trecut, un bărbat de 28 de ani a ucis nouă elevi de gimnaziu. Bărbatul i-a atacat în timp ce aceștia ieșeau de la școală. A fost unul dintre cele mai sângeroase atacuri cu cuțitul din țară în ultimii ani. Ucigașul, a motivat faptul că a fost hărțuit când era elev la o școală din provincia Shaanxi. Bărbatul a fost executat în septembrie anul trecut.

Mai târziu în 2018, o femeie înarmată cu un cuțit a rănit 14 copii la o grădiniță din provincia Sichuan. Agresoarea de 39 de ani i-a tăiat pe copii în timp ce se întorceau la clasă după ora de sport.

Poate ești interesat:

 

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*