Breaking News

VIDEO: Bill Gates va construi un SUPERIAHT DE LUX ECOLOGIC valorând 645 de milioane de dolari

Bill Gates va construi un superiaht de lux ecologic Bill Gates va construi un superiaht de lux ecologic - © Sinot Cover Images/Getty Images
Distribuie:

Al doilea cel mai bogat om din lume și-a comandat un superiaht de lux ecologic, cu un design futurist, alimentat în totalitate cu hidrogen lichid, ceea ce înseamnă că singura sa emisie va fi apa, informează Daily Mail.

Se presupune că Bill Gates va plăti 645 de milioane de dolari pentru a cumpăra Aqua. Acesta este un superiaht de lux ecologic, ale cărui planuri au fost dezvăluite la Monaco Yacht Show anul trecut. Nava de lux va avea o lungime de 115 m, cu cinci punți complete, spațiu pentru 14 oaspeți și 31 de membri ai echipajului. Va avea o sală de gimnastică, studio de yoga, salon de înfrumusețare, salon de masaj și piscină în cascadă pe puntea din spate.

Însă cea mai impresionantă caracteristică este conceptul de energie folosită. Două rezervoare etanșe de 28 de tone, care sunt răcite la -253 °C vor fi umplute cu hidrogen lichid, care va alimenta nava.

Bill Gates, în vârstă de 64 de ani, este cunoscut că își petrece în mod regulat vacanțele pe superiaht-uri. De data aceasta este prima dată când își va cumpăra unul. În trecut, el închiria de obicei aceste nave în timpul vacanțelor de vară în Marea Mediterană. Noua navă este de așteptat să fie lansată la apă până în anul 2024.

AQUA - superyacht de lux ecologic

AQUA – superiaht de lux ecologic – © Sinot Cover Images

SINOT AQUA – superiaht ecologic de lux

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=fCoU617GJG8[/embedyt]

Hidrogenul este pompat printr-un tip special de celule de combustibil care îl transformă în energie electrică. În felul acesta în timpul funcționării este emisă doar apă, care poate fi pompată apoi în ocean. În ciuda noii sale surse de combustibil, nava este capabilă să atingă 17 noduri (31,5 km/h) și să parcurgă 3.750 de mile înainte de a avea nevoie de realimentare. Această distanță este suficientă pentru a acoperi trecerea Atlanticului de la New York la Southampton.

Când s-au dezvăluit planurile pentru Aqua, era vorba doar de un concept. Decizia lui Gates de a comanda acest superiaht de lux ecologic este un punct de reper. Designerul Sander Sinot speră că va deschide calea către un viitor mai ecologic pentru industria de superiaht-uri. Lucrând alături de Lateral Naval Architects, Sinot a petrecut cinci luni perfecționând detaliile iahtului. A făcut acest lucru  în speranța că într-o zi el va putea deveni realitate.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*