Breaking News

Donald Trump a declarat că Iranul va „PLĂTI UN PREȚ FOARTE MARE” pentru atacul ambasadei SUA la Bagdad

Pentagonul pregătește 4.000 de parașutiști pentru desfășurarea rapidă în Kuweit în urma atacului ambasadei americane din Bagdad de către o mulțime pro-iraniană

SUA va disloca 4000 de parașutiști în Kuweit în urma atacării ambasadei SUA din Bagdad SUA va disloca 4000 de parașutiști în Kuweit în urma atacării ambasadei SUA din Bagdad - Foto: Daily Mail
Distribuie:

Cel puțin 750 de parașutiști se îndreaptă deja spre Orientul Mijlociu, a confirmat marți secretarul apărării, Mark Esper, după atacul ambasadei SUA din Bagdad, forțe suplimentare fiind pregătite să se desfășoare în următoarele câteva zile, informează Daily Mail.

„Această desfășurare este o acțiune adecvată și de precauție întreprinsă ca răspuns la creșterea nivelului de amenințare împotriva personalului și facilităților din SUA, cum am asistat astăzi la Bagdad”, a spus Esper. În total, 4.000 de soldați ai Brigăzii 82 Aeropurtată au fost anunțați pentru o desfășurare iminentă. Acești vor fi dislocați în următoarele 96 de ore, a declarat pentru Fox News trei oficiali ai apărării din SUA.

Desfășurarea rapidă vine pe fondul tensiunilor în creștere rapidă dintre Iran și SUA. Marți, aproximativ 6.000 de luptători ai milițiilor șiite pro-iraniene au luat cu asalt ambasada SUA din Bagdad. Ei au aruncat cu cocteiluri Molotov în zidurile ambasadei și au strigat „Moarte Americii!”. Atacul a venit ca o răzbunare în urma atacurilor aeriene americane asupra unei baze Kataeb Hezbollah. Nu s-au raportat victime în rândul personalului ambasadei. Atacul a fost respins după ce 100 de marini au întărit rapid complexul unde se află ambasada SUA.

Secretarul de stat, Mike Pompeo, a catalogat atacul drept „terorism sponsorizat de stat”. Președintele Donald Trump a promis că guvernul iranian va fi considerat „pe deplin responsabil” pentru atac. Pompeo a declarat că atacul a fost „orchestrat de teroriști” care au „legături iraniene”.

Ambasadorul în Irak, Matthew Tueller, era în concediu în momentul atacului. Personalul ambasadei SUA fusese deja evacuat înainte ca Garda marină americană să fie asediată. Nu au fost raportate victime ale SUA în timpul incursiunii ambasadei.

Atacul asupra ambasadei a avut loc ca și represalii pentru atacurile aeriene americane asupra grupării Kataeb Hezbollah, susținută de Iran. În atac au fost uciși două duzini de luptători.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*