Breaking News

Donald Trump pe Muntele Rushmore? Președintele SUA a replicat că „pare o idee bună”

Donald Trump a replicat că „pare o idee bună” să fie pus alături de președinții Jefferson, Lincoln și Roosevelt pe Muntele Rushmore, monument istoric emblematic în SUA

Donald Trump pe Muntele Rushmore_ Președintele spune că este o idee bună Donald Trump pe Muntele Rushmore_ Președintele spune că este o idee bună - © AP
Distribuie:

Donald Trump pe Muntele Rushmore? Președintele american a scris pe Twitter că „pare o idee bună” să fie alături de președinții Jefferson, Lincoln și Roosevelt pe emblematicul monument istoric, informează Daily Mail.

New York Times a afirmat că un consilier de la Casa Albă a luat legătura cu guvernatorul din Dakota de Sud pentru a discuta despre plan. Președintele, care a lansat de mai mult timp ideea, a negat duminică seara că a cerut vreodată să fie adăugat pe celebrul monument. Totuși nu a uitat să specifice că ar fi fost o idee bună, având în vedere realizările sale.

„Aceasta este un Fake News de la @nytimes și @cnn. Niciodată nu am sugerat așa ceva. Deși pe baza numeroaselor lucruri realizate în 3 ani și jumătate de mandat, poate mai mult decât oricare altă președinție, mi se pare o idee bună!”, a replicat el.

Donald Trump pe Muntele Rushmore?

Cererea consilierului de la Casa Albă a fost făcută anul trecut. Declarația este dată de un oficial republican pentru The New York Times. Casa Albă, întrebată despre cerere, nu a negat că aceasta a avut loc. În schimb a răspuns că este un monument federal nu de stat. Donald Trump a avut ideea de a avea fața sculptată pe site-ul istoric la scurt timp după ce a preluat funcția. Era în ianuarie 2017. Kristi Noem, care la acea vreme era o congresmană reprezentând Dakota de Sud, a spus că a menționat ideea în timpul primei întâlniri.

Congresmana și-a amintit discuția pe care a avut-o la momentul respectiv cu Donald Trump. Ea i-a spus că ar trebui să viziteze cândva Dakota de Sud și Muntele Rushmore. Donald Trump a replicat că: „Știi că este visul meu să am fața pe Muntele Rushmore?”. Femeia a crezut că glumește. Ulterior și-a dat seama că este foarte serios.

Lucrările la Muntele Rushmore au fost începute în anul 1927 și niciodată finalizate. Ele s-au încheiat odată cu moartea sculptorului Gutzon Borglum în 1941. Noem, a fost aleasă în 2018 prima femeie guvernator în Dakota de Sud. Anul acesta, pe 4 iulie Donald Trump a vizitat site-ul și a urmărit artificiile de ziua națională.

Tot atunci i-a fost prezentată o machetă de patru metri a site-ului. Aceasta includea imaginea sculptată a lui Donald Trump alături de George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt și Abraham Lincoln.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*