Breaking News

Balena BELUGA văzută jucându-se într-un videoclip viral se pare că „a scăpat din programul de spionaj militar rus”

Cercetătorii sugerează că balena neobișnuită a fost instruită de Marina Rusă a președintelui PUTIN

Balena BELUGA se presupune ca a scapat dintr-un program militar de spionaj rus Balena BELUGA se presupune ca a scapat dintr-un program militar de spionaj rus
Distribuie:

O balenă BELUGA filmată în timp ce se juca cu niște suporteri de rugby în Africa de Sud s-ar putea să aibă un trecut interesant, balena fiind… spion. Știrea a apărut în publicația The Independent.

Se presupune că animalul acvatic ar face parte dintr-un program militar de spionaj rusesc, potrivit unor cercetători. Aceștia susțin că această balenă BELUGA ar putea fi nimeni alta decât Hvaldimir. Este un mascul care se pare că ar fi fost pierdut de către Marina Rusă. Când a fost găsit, animalul era într-o stare deplorabilă, fiind subnutrit.

Balena a fost văzut prima dată în aprilie

Hvaldimir a fost prima dată văzut în aprilie, anul acesta, când a fost găsit în apele din apropierea părții de nord a Norvegiei. Avea un ham legat de corp și o etichetă pe care scria „echipament al Sankt Petersburgului”.

Animalul a fost văzut cum se apropie de bărci pentru a cere de mâncare și a se juca de-a prinselea. Se pare că e foarte blând, ceea ce sugerează că este obișnuit să interacționeze cu oameni. Filmarea cu balena în timp ce înota după o minge de rugby pentru a o aduce înapoi grupului care o arunca a fost vizionată de peste 19 milioane de ori pe internet.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Viszhop-XcY[/embedyt]

„Este cel mai probabil Hvaldimir, o fostă balenă captivă care ar fi scăpat din cadrul unui program militar rusesc” a declarat Ferris Jabr, un editor de articole științifice pentru publicațiile New York Times și Scientific American, după ce a văzut filmarea.

„Singur, subnutrit și vătămat, [Hvaldimir] cutreieră mările, căutând mâncare și atenție din partea oamenilor”.

Quad Finn, un cercetător al mamiferelor acvatice și Darren Naish, un zoolog, par să susțină și ei această teorie.

Un bărbat din înregistrare poate fi văzut purtând o jachetă cu logo-ul unei ambarcațiuni numită „Danah Explorer”, care se află momentan în ape norvegiene.

Cu toate astea, sursa originală a filmării nu este cunoscută.

Institutul de Cercetări Marine norvegian și Fundația Hvaldimir, care au grijă de balenă, nu au răspuns încă cererilor de a verifica teoria.

Domnul Finn crede că animalul din înregistrare este Hvaldimir și că purtarea animalului în timpul filmării nu ar fi una „normală”.

„Hvaldimir a fost luat din ocean și dresat de către oameni ca să execute comenzi, precum a înota după obiecte în schimbul hranei” a declarat acesta.

„Faptul că este subnutrit și încă dependent de oameni pentru hrană sunt foarte probabil motivele pentru comportamentul ce pare <<jucăuș>>”

Mai devreme în acest an, un alt video a devenit viral. El  îl arăta pe Hvaldimir cum recuperează un iPhone care a fost scăpat în apa de lângă el.

A devenit dependentă de oameni

Beluga se pare că ar fi devenit dependentă de oameni din cauza faptului că a fost hrănită de mână. Ea nu pare să fie capabilă să vâneze cu succes sau să mănânce de una singură. Declarația vine din partea Fundației Hvaldimir.

Când a fost văzută în luna septembrie în apropierea coastei norvegiene, balena prezenta semne de vătămare. Acestea au fost cauzate cel mai probabil de elicele unor bărci cu motor.

Se cunoaște că atât Statele Unite cât și Russia dețin program militare de dresaj a mamiferelor marine. Delfinii sau balenele, sunt utilizate în detecția minelor marine sau pentru recuperarea torpilelor inerte.

În aprilie, un purtător de cuvânt al armatei rusești a negat că beluga Hvaldimir ar face parte dintr-un program de dresaj militar. A admis însă că delfinii sunt uneori utilizați în scopuri militare.

Morten Vikeby, un fost consul norvegian în Murmansk, a oferit o teorie alternativă. Acesta susține că Hvaldimir ar fi de fapt un animal de terapie. El ar fi fost folosit în programele pentru copii cu dizabilități din apropierea graniței dintre Rusia și Norvegia.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*