Breaking News

A fost violată și lăsată să moară, dar furia acumulată după nefericitul eveniment a trimis 1.200 de criminali în închisoare

Imaginile făcute de artista criminalistă Lois Gibson, de 69 de ani, au trimis sute de infractori notorii în spatele gratiilor

Lois Gibson a intrat în Cartea Recordurilor Guinness după ce portretele sale au trimis 1200 de criminali în închisoare Lois Gibson a intrat în Cartea Recordurilor Guinness după ce portretele sale au trimis 1200 de criminali în închisoare - Foto: mirror.co.uk
Distribuie:

Lois Gibson avea doar 21 de ani când a fost violată și lăsată să moară, scrie pe pagina sa de web publicația The Mirror. Tânăra care aspira să devină actriță a deschis ușa apartamentului său din Los Angeles. A fost momentul de cotitură al vieții sale. Un bărbat a năvălit peste ea, a violat-o cu sălbăticie și a sufocat-o până și-a pierdut cunoștința. Apoi atacatorul a fugit de la locul faptei.

Violată și lăsată să moară, a fost prea traumatizată pentru a merge la poliție. S-a ascuns în schimb în casă timp de două săptămâni. „Am fost supărată și rușinată”, spune ea. „Am crezut că poliția va crede că este vina mea. O vreme, am fost speriată de toată lumea”.

Întâlnirea cu moartea i-a schimbat întreaga perspectivă asupra vieții. La fel de mult pe cât iubea actoria și dansul, iubea și arta. Fusese întotdeauna adevărata ei pasiune, așa că s-a mutat în Texas unde și-a luat o diplomă în arte plastice. Era o artistă talentată. Pentru a-și finanța studiile, a devenit pictor stradal. Făcea portretele turiștilor din oraș.

Cum a ajuns artistă criminalistă

Într-o zi, a văzut un reportaj despre violul sălbatic al unui instructor de dans. Și-a adus aminte cu furie de întâmplarea nefericită din viața sa. O obseda gândul că infractori de genul acesta puteau umbla în libertate. A simțit că dacă cineva i-ar face o descriere a acelui om l-ar putea desena. O prietenă i-a testat abilitatea descriindu-i un lucrător de la o stație de benzină. Tânăra aproape a leșinat când a văzut că respectivul arăta exact ca în desenul ei.

Lois și-a pus talentul în slujba legii

Tânăra și-a oferit serviciile poliției și a fost însărcinată cu realizarea portretului unui criminal care a înjunghiat mortal un străin într-un parc. Deși singurul martor a văzut fața criminalului doar o fracțiune de secundă, Lois cu răbdare a reușit să facă portretul acestuia. Schița a apărut la știri.

Lois Gibsona- Artist criminalist

Lois Gibsona- Artist criminalist

A doua zi a primit un telefon de la șerif. Colegul de cameră al criminalului a văzut desenul și l-a demascat. A fost un sentiment incredibil pentru tânără. Timp de șapte ani, Lois a asistat poliția în rezolvarea multor crime oribile. În cele din urmă i s-a acordat un loc de muncă cu normă întreagă.

Datorită faptului că a fost violată și lăsată să moară, Lois a fost motivată să trimită peste 1200 de criminali după gratii. Cel mai negru coșmar din viața sa, i-a schimbat fundamental viitorul.

Citește și:

[soliloquy id=”5658″]

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*