Breaking News

VIDEO: Soția îi cântă Amazing Grace soțului, înainte ca acesta să moară de forma umană a bolii vacii nebune

Un tată cu patru copii din Tennessee a murit la doar opt luni după ce a contractat așa-numita "formă umană a bolii vacii nebune"

Tată a patru copii mort de boala vacii nebune Tată a patru copii mort de boala vacii nebune (© Danielle Gibson/Facebook)
Distribuie:

Tony Gibson, în vârstă de 33 de ani, a murit într-o casă de îngrijire medicală de forma umană a bolii vacii nebune. Tânărul a murit pe data de 30 ianuarie. El a fost vegheat în ultimele clipe de soția sa, Danielle, de 31 de ani și cei patru copii pe care îi aveau împreună.

Anul trecut doctorii i-au spus lui Tony că a dezvoltat o boală degenerativă a creierului. Aceasta era provocată de aceleași proteine ​​infecțioase care declanșează boala vacii nebune la animale. Tânărul a aflat cu stupoare că nu va supraviețui mai mult de un an. Soția sa a declarat pentru Daily Mail că în ultimele două luni de viață, soțul ei s-a luptat să meargă, să vorbească și chiar să mănânce.

Cu trei zile înainte de moartea soțului său, Danielle i-a cântat imnul favorit al lui Tony, Amazing Grace. Apoi a postat filmul pe Facebook, acesta obținând peste 15.000 de vizualizări. În ultima săptămână bărbatul a ajuns să refuze mâncarea, chinuit de boală.

Filmul postat pe Facebook

Danielle a declarat că în decembrie 2017, Tony, un forjor puternic, a început să uite cum să ajungă acasă. Apoi bărbatul nu mai știa nici unde sunt camerele și dependințele casei. Femeia a etichetat fiecare cameră pentru ca bărbatul să se descurce în propria casă. După circa o lună, bărbatul nu mai putea citi. Starea lui Tony se deteriora constant. El a ajuns să meargă la casa vecinului pentru a avea grijă de ”câinele său”, chiar dacă ei nu aveau câine. Într-o zi, în timp ce se afla în pat cu Danielle el i-a spus că dorește să aibă copii cu ea. Nu își amintea că au patru copii împreună.

Cuplul s-a adresat Centrului Medical al Universității Vanderbilt din Nashville, la patru luni după ce simptomele au început. Danielle era convinsă că suferă de demență. În mai 2018, după o lună de teste, neurologii au dat un diagnostic dur: boala Creutzfeldt-Jakob (CJD). Aceasta este o tulburare degenerativă gravă a creierului, o boală foarte rară. Este cauzată de intrarea în contact cu un țesut care a fost infectat. Acesta ar putea fi consumul de carne contaminată.

Soția nu știe cum a contactat soțul ei boala. Medicul a spus că este unul dintre cei mai tineri pacienți pe care i-a văzut vreodată. Formele bolii vacii nebune nu pot fi transmise prin aer sau prin contact sexual. Simptomele includ depresia, anxietatea, pierderea memoriei, schimbările de personalitate, dificultatea înghițitului și dificultatea de a vorbi. Deteriorarea mentală este rapidă și de obicei apare în câteva luni. Simptomele încep să apară în jurul vârstei de 60 de ani. Aproximativ 70% dintre suferinzi mor într-un an.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*