Breaking News

Calea spre DEZASTRU! De la Războiul Stelelor la Forța spațială, drumul cel mai sigur spre Apocalipsă

Președintele Donald Trump a anunțat că dorește ca Departamentul Apărării să înființeze o "Forță spațială" - Rusia amenință că vor exista consecințe

Trump Forța Spațială Sursa foto: livescience.com
Distribuie:

Publicația Newsweek într-un articol din ediția sa electronică dezvăluie demersurile administrație Trump de a înființa o nouă structură în armata SUA intitulată Forța spațială. Discursul televizat al președintelui Ronald Reagan, din 23 martie 1983, care lansa programul Strategic Defense Initiative (SDI), mai bine cunoscut ulterior ca ”Războiul stelelor” după celebrul film a lui George Lucas, a fost și este controversat până în prezent. La fel de controversat și care probabil va stârni multe polemici, este discursul președintelui Donald Trump care a lansat inițiativa înființării ”Forței spațiale”, un program destinat militarizării spațiului cosmic.

Forța spațială un nou Război al stelelor?

Cazan Atmos 35 kw - Oferta Casa HateganRusia are acum prima luare de poziție prin vocea parlamentarului rus Viktor Bondarev, care a declarat că: „Militarizarea spațiului este calea spre catastrofă”, după anunțul lui Trump de luni.

Bondarev a subliniat că odată cu crearea ”Forței spațiale”, următorul pas a lui Trump va fi să ceară Congresului SUA să renunțe la ”Tratatul Spațiului” din 1967, un acord internațional care stabilește reguli pentru utilizarea și explorarea spațiului. Dacă SUA va renunța la obligațiile prevăzute în tratat, lumea va intra într-o nouă eră a cursei internaționale a înarmărilor în spațiu, a susținut Bondarev: „În elita politică americană există încă rămășițe de bun-simț, dar dacă SUA se retrag din tratat, atunci, bineînțeles, nu numai noi, ci și alte state vom avea un răspuns dur, care va viza asigurarea securității globale”, a spus Bondarev. Trump, cu toate acestea, nu pare a fi îngrijorat de cerințele tratatului, care interzic trimiterea de arme de distrugere în masă în spațiu. El a declarat că spațiul este „un domeniu nou al războiului”.

Trump Space Force

Sursa foto: jalopnik.com

Ce va urma?

Luni, Trump a anunțat, de asemenea, că noua forță spațială ar fi „separată, dar egală” cu cea a ”Forțelor Aeriene” și nu subordonată ei așa cum a sugerat secretarul apărării, James Mattis. Totuși, viitorul proiect, care ar putea conduce la înființarea unei a șasea ramuri a armatei americane, rămâne nesigur. Crearea acestei structuri militare ar necesita aprobarea Congresului și un proces birocratic de lungă durată. „Înțelegem cerințele președintelui”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Dana White, reporterilor după anunțul făcut de Trump. „Consiliul nostru de politici militare va începe să lucreze la această problemă, ceea ce are implicații asupra operațiunilor de informații pentru Forțele aeriene, Armata, Infanteria Marină și Forțele Navale. Lucrând împreună cu Congresul, acesta va fi un proces care trebuie bine gândit, cu multe contribuții din partea tuturor părților interesate”.

Congresul va trebui să modifice punctul 10 al Codului SUA pentru a crea o nouă ramură a serviciului militar, iar bugetul Forței Spațiale ar fi probabil întârziat cel puțin până în anul 2020. Până atunci,Congresul sau o nouă administrație ar putea întârzia procesul sau ar putea elimina complet planul. Anunțul demonstrează determinarea S.U.A. de a găsti noi modalități de a domina lumea în plan militar. Trump a sugerat că dorește să înființeze ”Forța Spațială” ca răspuns la activitățile desfășurate de Rusia și China în spațiu. Strategia de securitate națională din S.U.A. pentru anul 2017 numește atât Rusia, cât și China drept amenințări principale pentru S.U.A.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*