Breaking News

Dați-vă din calea mea, a sosit BULIBAȘA!

Trump dă un lider european deoparte pentru a ajunge în centrul fotografiei liderilor NATO

Distribuie:

Un moment provocat de Donald Trump a devenit viral din cauza unui gest făcut de acesta în timp ce el și liderii altor 27 de state membre NATO s-au adunat pentru fotografia de grup la noul sediu impunător al Organizației Atlanticului de Nord de la Bruxelles. Trump și-a făcut loc printre liderii NATO, la un moment dat dându-l deoparte pe premierul din Muntenegru Duško Marković , pentru a ajunge în față alături de Secretarul General al NATO Jens Stoltenberg. În filmulețul devenit viral pe rețelele de socializare se vede cum Trump și-a pus mâna pe brațul lui Marković și l-a tras deoparte.

Muntenegru nu este încă țară NATO, aderarea sa oficială fiind programată pe data de 5 iunie. „Fotografia de familie” a fost planificată astfel încât să cuprindă 31 de persoane, fiecăreia atribuindu-se un loc prestabilit: cei 28 de șefi de stat și Muntenegru, plus Stoltenberg și regele Belgiei, ca țară gazdă. Regele și premierul belgian erau poziționați în primul rând, Trump fiind încadrat de Secretarul General al NATO Stoltenberg și prim-ministrul britanic Theresa May.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=oot9fL4ZVuA[/embedyt]

Premierul Marković din Muntenegru, reprezentul celei mai noi țări care va fi admisă în NATO a fost pus în spate, la capătul din dreapta. După incident, el a declarat reporterilor că întreaga situație a fost inofensivă, fiind mult exagerată de către mass-media și pe rețelele sociale, spunând că : „A fost pur și simplu o situație inofensivă”. Markovic a adăugat că este normal ca președintele Statelor Unite să fie în prima linie.

Trump arat liderilor NATO cine e seful

De altfel Trump a fost în centrul atenției în timpul dezbaterilor de la summitul NATO, preluând rolul de profesor și predându-le colegilor șefi de stat despre obligația de a-și achita datoriile financiare impuse prin tratat, din necesitatea de a-și asigura granițele în lupta împotriva terorii. În discursul său acesta le-a spus partenerilor europeni că: „Aveți mii și mii de oameni care se varsă în toate țările din Europa și în multe cazuri, nu avem nicio idee despre cine sunt. Trebuie să fim duri, trebuie să fim puternici și trebuie să fim vigilenți” le-a spus Președintele SUA interlocutorilor.

El i-a atenționat de asemenea că fiecare membru NATO trebuie să-și aducă în cele din urmă partea lor echitabilă și să-și îndeplinească obligațiile financiare. A mai menționat că 23 din cele 28 de state membre nu plătesc încă ceea ce ar trebui să plătească, și a spus că acestea ar trebui să plătească pentru apărarea lor, menționând că altfel acest lucru nu ar fi corect față de contribuabilii din Statele Unite.

Rămâne de văzut ce efect va avea acest demers asupra partenerilor europeni.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*