Breaking News

O mamă care a născut în timp ce se afla CONECTATĂ LA VENTILATOR, bolnavă de Covid-19, a învins virusul

Femeia depistată cu coronavirus în luna a șaptea de sarcină, a născut în timp ce era conectată la un ventilator de tip ECMO

Tânăra care a învins Covid-19 și a născut un fiu în timp ce era intubată Tânăra care a învins Covid-19 și a născut un fiu în timp ce era intubată - © metro.co.uk
Distribuie:

O mamă care a născut în timp ce se lupta cu boala Covid-19 conectată la ventilator a învins virusul, informează publicația METRO.

Megan Sites, în vârstă de 27 de ani, era însărcinată în șapte luni cu cel de-al doilea copil. Pe data de 1 aprilie, a fost adusă la secția de urgență a unui spital din Ohio. Tânăra avea dificultăți de respirație și nu putea să stea întinsă. Fiind testată, s-a descoperit că plămânii ei erau coagulați de coronavirus și a fost pusă pe un ventilator în timp ce era încă trează.

Tânăra a povestit cum a putut simți tubul de intubare scrâșnind pe traheea ei în timp ce era introdus. Starea ei s-a îmbunătățit pentru scurt timp, astfel încât aparatul de respirat a fost îndepărtat. Dar în următoarele 24 de ore starea ei s-a deteriorat brusc din nou. Din cauza restricțiilor impuse de focarul de coronavirus, nu a putut să-și vadă copilul, soțul, părinții sau prietenii.

La cererea ei, personalul medical și-a dat acordul ca să fie sedată și intubată. Pe 8 aprilie, medicii i-au spus soțului că ventilatorul ar putea să o ajute să ducă sarcina la 30 de săptămâni. Cu toate acestea, 20 de minute mai târziu, el a primit un apel devastator din partea medicilor. Aceștia l-au informat că plămânii soției sale au cedat. Pentru a o salva, medicii au spus că trebuie să nască a doua zi copilul.

A născut conectată la ventilator

Femeia a fost conectată la ventilator, un aparat de tip ECMO (Oxigenare prin membrană extracorporală). Acesta este un dispozitiv de „ultimă instanță”. El înlocuiește temporar inima și plămânii pacienților, în conformitate cu Dr. Suzanne Bennett, medic anestezist la terapie intensivă. Niciodată nu s-a mai întâmplat ca o femeie însărcinată să fie conectată la un aparat ECMO. Totuși tânăra mamă era un bun candidat pentru această procedură.

Femeia a fost apoi dusă conectată la ventilator, cu un elicopter, la Spitalul din Miami Valley. Ea a fost supusă unei operații de cezariană și a născut un băiețel la 29 de săptămâni și șase zile. Copilul a fost apoi transferat la o unitate de terapie intensivă neonatală. Când s-a trezit, proaspăta mămică nu a avut amintiri despre naștere din cauză că a fost sedată. Tot ce își amintește este că a avut o serie de halucinații în acel moment

Acum mulțumește echipei medicale care a salvat-o după ce soțului ei i-a spus că avea mai puțin de 40% șanse de supraviețuire. Consideră experiența ei un miracol și spune că nu contenește să-și arate gratitudinea pentru medicii care au salvat-o.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*