Breaking News

BUNICA DE 104 ani care a supraviețuit pandemiei de gripă spaniolă de acum un secol, a învins și CORONAVIRUSUL

Femeia din Italia a devenit astfel cea mai în vârstă persoană din lume care a învins virusul ucigaș

Ada Zanusso Ada Zanusso cea mai în vârstă persoană din lume care a învins Covid-19 - © Facebook
Distribuie:

Bunica de 104 ani care a supraviețuit gripei spaniole din 1918 a devenit cea mai în vârstă persoană din lume care a învins CORONAVIRUSUL, informează Daily Mail.

Ada Zanusso s-a îmbolnăvit la casa de bătrâni din Biella, nordul Italiei, pe 17 martie 2020. Se întâmpla la opt zile după ce Guvernul a impus starea de urgență și blocaj total în țară. Ea a fost testată pozitiv pentru Covid-19, după ce a suferit vărsături, febră și dificultăți de respirație. Fiul ei, Giampiero, a bănuit că femeia se infectase, după ce a văzut numărul de cazuri de la căminul de bărtâni unde locuia. El a declarat pentru publicația The Sun că din păcate au fost și câteva victime acolo.

Carla Furno Marchese, medicul care a îngrijit-o pe bunica de 104 ani, a spus că femeia este într-o stare relativ bună. Se poate ridica în picioare din pat și poate merge pe scaunul ei. În plus nu și-a pierdut nimic din luciditate și inteligență. Recuperarea ei este o mare bucurie pentru cadrele medicale care au îngrijit-o. În plus este o rază de speranță pentru toți cei care au avut și vor mai avea de suferit în aceste zile grele.

Vești optimiste din Italia

Vestea bună vine în condițiile în care oficialii italieni au făcut declarații optimiste. Ei au spus că ar putea în curând să ușureze restricțiile după ce numărul de decese zilnice provocate de coronavirus a scăzut. Ieri cele 525 de victime provocate de Covid-19 au fost cele mai scăzute, raportate la data de 19 martie. Atunci s-au înregistrat 427 de decese, iar de atunci curba a fost permanent ascendentă. Cifra reprezintă o scădere de 23 la sută, față de cele 681 de decese raportate sâmbătă.

„Curba și-a început descendența, iar numărul de decese a început să scadă”. Declarația a fost făcută reporterilor de directorul Institutului Național de Sănătate din Italia, Silvio Brusaferro. „Dacă aceste date sunt confirmate (în zilele următoare), va trebui să începem să ne gândim la faza a doua”. Acest lucru presupune relaxarea blocajului impus pe perioada stării de urgență de o lună, a spus el.

Urmează cea de-a doua fază a Italiei în lupta împotriva noului CORONAVIRUS. Acesta a ucis oficial până acum 15.887 persoane. Repornirea economiei este mai dificilă decât prima fază a pandemiei. Lovitura economică dată Italiei a fost enormă, iar revenirea la normalitate o să fie foarte grea.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*