Breaking News

CRUZIME EXTREMĂ! Porci vii folosiți ca manechine de test în accidente, sunt uciși în simulări „crude” la 50 de km/h

Grupurile pentru drepturile animalelor au reacționat cu furie după ce au aflat că cercetătorii din China foloseau porcii vii ca manechine de testare în caz de accident

Porci vii folosiți ca manechine de test în accidente la un laborator din China Porci vii folosiți ca manechine de test în accidente la un laborator din China
Distribuie:

Daily Mail a prezentat cazul șocant, de o cruzime extremă, în care porcii vii au fost folosiți ca manechine de test în accidente și uciși în simulări la viteza de 50 km/h. Cincisprezece porci care nu ajunseseră la maturitate au fost folosiți la teste. Ei au fost imobilizați în scaunele mașinilor în simulări la viteze mari, într-un studiu în care șapte dintre ei au fost uciși.

Animalelor nu li se dădea mâncare și apă cu câteva ore înainte de testare. În timpul experimentelor aceștia au suferit o serie de răni grave, inclusiv sângerări și ruperea organelor interne. Porci și alte animale au fost folosite anterior ca manechine de test pentru accidente în Statele Unite. Practica a fost interzisă în anii ’90.

Vorbind pentru ziarul german Bild, purtătoarea de cuvânt a PETA, Anne Meinert, a criticat ceea ce a numit o practică „crudă”. Folosirea porcilor la testele de mare viteză în China este pur și simplu o ”cruzime”, a declarat ea. Moartea acestor animale a fost oribilă.

Renate Künast, membră a Partidului Verde din Germania, a declarat că firmele ar trebui să folosească manechine avansate de testare a accidentelor, în locul porcilor. Cercetătorii au justificat utilizarea porcilor imaturi, spunând că structura lor anatomică este „similară” cu cea a corpului uman. Porcii au fost destinați să „imite copiii de șase ani”, au explicat cercetătorii.

Cum erau folosiți porcii

În experiment, cincisprezece porci imaturi au fost prinși cu diverse tipuri de centuri de siguranță. Ei au fost supuși unor teste de viteză de până la 50 km/h. Animalele erau poziționate într-un scaun care era montat pe o sanie și izbite într-un perete. Porcii aveau între 70 și 80 de zile și nu li se ofera hrană timp de 24 de ore înainte de experiment. De asemenea, nu li se dădea apă cu șase ore înainte de experiment. În schimb li s-a dat un anestezic pentru a reduce „emoția și stresul”. Leziunile suferite de animalele testate au dus la șapte decese. După teste, experții au efectuat „necropsii” detaliate pentru a determina exact cum au fost răniți și uciși porcii.

PETA a organizat proteste în America, care au determinat General Motors să anunțe încheierea folosirii animalelor ca manechine de test în 1993. Manechinele moderne de testare a accidentelor sunt extrem de avansate și pot costa sute de mii de dolari. Acestea sunt dotate cu înregistratoare de date care măsoară impactul unui accident. Manechinele au fost, de asemenea, adaptate la forme și dimensiuni mai mari pentru a reflecta antropometria populației din zilele noastre.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*