Breaking News

O țară propune introducerea PEDEPSEI CU MOARTEA pentru șoferii care provoacă accidente băuți la volan

Guvernul din Taiwan propune creșterea considerabilă a pedepselor pentru șoferii care provoacă accidente grave fiind băuți la volan

Taiwanul vrea introducerea pedepsei cu moartea pentru șoferii băuți Taiwanul vrea introducerea pedepsei cu moartea pentru șoferii băuți
Distribuie:

Taiwanul se pregătește să crească în mod considerabil pedeapsele pentru șoferii care cauzează accidente, băuți fiind la volan, inclusiv a PEDEPSEI CU MOARTEA, informează Daily Mail în ediția electronică. Acest fapt i-a indignat profund pe cei care luptă pentru drepturile omului și pentru abolirea pedepsei cu moartea.

Joi, cabinetul a aprobat un proiect de amendament la Codul Civil care ar putea face ca cei care provoacă accidente mortale atunci când conduc băuți să fie pasibili de pedeapsa cu moartea, dacă instanța decide că acțiunea ar fi fost „intenționată”.

Propunerea are nevoie de aprobare parlamentară însă aceasta vine după o serie de morți foarte mediatizate care au scandalizat viața publică. Momentan, pedeapsa maximă în Taiwan pentru șoferii beți la volan care omoară pietoni este de 10 ani.

Noua propunere ar crește timpul petrecut în închisoare pentru recidiviștii care repetă infracțiunea într-un interval de 5 ani de la eliberare. Aceștia sunt pasibili de închisoare pe viață sau 12 ani închisoare pentru vătămări grave.

„Cazurile de conducere sub influența alcoolului care au dus la moarte sunt foarte răspândite…Șoferii băuți au produs în mod nesăbuit accidente care au luat vieți și au distrus familii” a spus Ministrul de Justiție într-o declarație. Într-un caz ajuns deja notoriu în țară, pe 10 ianuarie, un bărbat de 40 de ani a intrat cu camioneta într-un taxi . Bărbatul era în stare de ebrietate, ucigând trei oameni și rănind alte trei persoane, inclusiv pe el.

Țări care pedepsesc cu moartea șoferii băuți la volan

În foarte puține țări se aplică pedeapsa cu moartea pentru cazurile de șoferi băuți la volan. În trecut, guvernul Chinei a făgăduit că îi va executa pe cei care ucid din spatele volanului. Unele state  din SUA încă mai păstrează pedeapsa capitală pentru astfel de cazuri.

În 2014, un bărbat din Texas a for pus sub acuzare și condamnat la moarte după ce a intrat cu mașina într-o mulțime. El a ucis patru persoane, dar până la urmă judecătorii au respins propunerea procurorilor de condamnare la moarte și l-au condamnat la închisoare pe viață.

Mai multe grupuri, inclusiv Asociația Taiwaneză pentru Drepturile Omului, au lansat un comunicat joi în care critică amendamentul propus. Ei cer „o legislație rațională pentru iraționala conducere sub influența alcoolului”.

„Există o lipsă de dovezi și cercetări care să susțină că a cere pedepse și legislații severe ar preveni cu adevărat conducerea sub stare de ebrietate” au susținut ei în declarație.

Taiwanul a reintrodus pedeapsa cu moartea  în 2010 după o absență de cinci ani. Grupurile pentru drepturile omului au cerut abolirea completă a acesteia. Mai multe sondaje de-a lungul anilor au arătat că există susținere din partea populației pentru păstrarea pedepsei cu moartea.

Taiwanul a executat un bărbat care și-a ucis fosta soție și fiica în septembrie anul trecut. A fost prima execuție care se petrece sub președenția lui Tsai Ing-wen, care a preluat mandatul în 2016.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*