Breaking News

Țara care pregătește pentru pedofili și agresori sexuali o lege care-i poate condamna inclusiv la închisoare pe viață

Dacă aceasta va intra în vigoare, persoanele cu astfel de infracțiuni vor ispăși pedepse mult mai aspre pentru faptele din această categorie

Australia va da o lege prin care pedofilii și agresorii sexuali pot fi condamnați pe viață Australia va da o lege prin care pedofilii și agresorii sexuali pot fi condamnați pe viață
Distribuie:

Guvernul Australiei pregătește o lege mult mai dură pentru pedofili și agresori sexuali. Dacă aceasta va intra în vigoare, unii dintre aceștia ar putea să ispășească pedepse mult mai aspre pentru faptele lor. Pedepsele pot merge inclusiv până la la închisoare pe viață.

Aceste modificări vin după ce statisticile au arătat că unul din trei agresori sexuali nu petrece nici măcar o zi în spatele gratiilor. Conform altor surse, din 300 de pedofili condamnați anul trecut, aproape 100 au ieșit din închisoare. Procurorul general Christian Porter a spus că legea privind pedepsirea pedofililor are nevoie urgent de o revizuire. Acesta a declarat că este aberant ca 28 la sută din pedofilii condamnați să nu fi stat nici măcar o zi în spatele gratiilor. În plus, atunci când au fost încarcerați, perioada de detenție a fost de maxim 18 luni.

Lucrurile se vor schimba radical

Noul proiect de lege însă vrea să schimbe radical acest lucru. Dacă va fi adoptat, cei condamnați vor trebui să își ispășească obligatoriu pedeapsa în spatele gratiilor. Cei recidiviști vor avea dificultăți în a obține eliberări pe cauțiune. Procurorul Porter a declarat că prin asta se urmărește ca un termen de încarcerare să fie pedeapsa minimă. În plus va fi introdusă și închisoarea pe viață pentru infracțiunile cele mai severe.

Aceste schimbări au fost cerute ca urmare a numărului tot mai crescut de astfel de fapte în Australia. Unele dintre aceste incidente s-au terminat tragic, cum a fost cazul lui Holly Ryan, care a fost ucisă de agresor. Ministrul de interne, Peter Dutton, a declarat că numărul de agresiuni sexuale în ultimul an aproape s-a dublat în comparație cu anul precedent. S-a ajuns astfel la îngrijorătoarea cifră de 18000 de infracțiuni. Acesta a mai spus: „Mesajul pe care-l transmitem pedofililor este că nu contează cât de bun este avocatul lor, o celulă de închisoare îi va aștepta după condamnare.”

Legislația pentru pedofili și agresori sexuali urmează să fie dezbătută în Parlament miercurea viitoare.

Poate ești interesat

Citește și:

[soliloquy id=”5753″]

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*