Breaking News

Luptă pentru viață fiind condamnată de un sistem medical bolnav

Sa o salvam pe mama! Este strigătul disperat al unei fiice care încearcă să își salveze mama condamnată de un sistem medical bolnav

Sală de operație Sursa foto: Max Pixel
Distribuie:

Lupta pentru sănătate începe să devină o problemă de viață și de moarte în România. Săptămâna trecută, pe social-democratul Teodorovici, Orlando cum îl cunosc prietenii, l-a luat gura pe dinainte. El a gândit o diferențiere a pachetelor de servicii medicale la care ai dreptul în calitate de plătitor de CASS. Acestea ar putea fi diferențiate în funcție de cuantumul sumelor achitate. Dacă un reprezentant al unui partid de stânga încalcă unul dintre principiile de bază ale social-democrației, principiul solidarității, mi-e și groază să mă gândesc ce ar putea face un partid de dreapta.

Împreună putem învinge

Dar în timp ce politicienii care ne conduc își văd de agenda lor meschină în lupta pentru a supraviețui la putere, omul de rând luptă la propriu pentru viața sa.

Eva luptă pentru viață

Sursa foto: Facebook

Este și cazul unei femei din Aiud pe nume Eva, a cărei fiică a demarat o campanie contra cronometru pentru strângerea unei sume de 35.000 € necesară pentru operația care i-ar putea salva viața. Dacă politicienii noștri și profitorii tranziției au banii necesari sau conexiunile necesare pentru a accesa cele mai performante servicii medicale din Uniunea Europeană, omul obișnuit trebuie să-și calce peste mândrie și să apeleze la concetățenii săi pentru a putea rezolva o problemă de o asemenea gravitate.
Mai jos este strigătul de ajutor al fiicei sale postat pe Facebook:

”Puteți să vă gândiți măcar pentru o clipă cum ar fi să vă vedeți ființa cea mai scumpă de pe pământ, care v-a dat viață, pe MAMA dumneavoastră cum se topește, cum se scurge viața din ea și nu o puteți ajuta? Vă puteți închipui măcar o secundă cum mă simt? Nici nu pot să mă gândesc cum ar fi viața fără ea.

Este despre mama, care are 44 de ani, și suferă de o boală extrem de rară. Sunt doar 400 de cazuri în toată lumea care suferă de această boală extrem de dificilă. Netratarea ei în timp util conduce la moarte sigură.

Povestea tristă

Sunt o studentă din Cluj-Napoca, ambițioasă și plină de speranță. Și ai zice că în tinerețe îți cresc aripi și zbori să îți trăiești viața, și să îți atingi scopurile…zbori pentru visele tale, dar mie mi-au fost tăiate brusc aceste “aripi” în anul 2016, când aflasem faptul că mama mea a fost diagnosticată cu o boală atât de rară, fiind vorba de Sindrom de Ligament Arcuat Median (MALS), o boală ascunsă, oribilă, o anomalie a arterelor care nu te lasă să trăiești, te sturceste până la epuizare. Această boală provoacă dureri cumplite și malnutriție, până ce ajungi ca un schelet…” Toată postarea o puteți găsi la acest link de pe Facebook.

Dincolo de această poveste tristă, rămâne solidaritatea pe care noi ca și cetățeni putem să dăm dovadă pentru a ajuta această familie aflată într-o situație disperată. Orice contribuție financiară este binevenită dacă este donată în următoarele conturi:
RO55BTRLEURCRT0347376301 Cont in Euro la BancaTransilvania;
RO08BTRLRONCRT0347376301 Cont in Lei la Banca Transilvania.
SWIFT: BTRLRO22

PAYPAL:  www.paypal.me/KingaKerekes

Sper că puterea oamenilor de rând este mai mare decât puterea statului și femeia va fi operată și salvată, văzându-și în continuare de viață și familie.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*