Breaking News

PEDEAPSĂ: Oricine refuză să poarte mască este OBLIGAT SĂ SAPE MORMINTE pentru victimele Covid-19

Măsura a fost luată de autoritățile locale din Java de Est, după ce numărul cazurilor de Covid-19 a crescut îngrijorător în Indonezia

Obligați să sape MORMINTE pentru victimele Covid-19 Obligați să sape MORMINTE pentru victimele Covid-19
Distribuie:

Autoritățile din Java de Est, o provincie indoneziană situată în partea de est a insulei Java, au luat decizia ca oricine refuză să poarte mască, să sape morminte pentru victimele coronavirusului drept pedeapsă, informează Daily Mail.

Două din opt persoane care au refuzat să poarte măști de față în regența Gresik, au fost obligate să sape morminte într-un cimitir public din localitatea Ngabetan. Oamenii pedepsiți nu au participat la serviciile de înmormântare, dar doi dintre ei au fost repartizați să sape morminte.

Cine refuză să poarte mască este pedepsit

Șeful unui district din zona respectivă a luat această decizie datorită lipsei de personal. El a spus: „Există doar trei săpători de morminte disponibili în acest moment. Așa că m-am gândit că aș putea să îi pun pe acești oameni să lucreze cu ei. Sperăm că acest lucru poate îi va determina pe viitor să poarte mască”, a declarat el pentru „Tribun News”.

Numărul cazurilor Covid-19 a continuat să crească în districtul Cerme, determinând autoritățile să înăsprească măsurile de siguranță. Locuitorii care ignoră noile protocoale sunt supuși amenzilor sau serviciilor comunitare drept pedeapsă prin lege.

Indonezia a avut un număr crescut de cazuri de coronavirus, acesta ajungând la 3.636 ieri. În total de la începutul pandemiei, țara a înregistrat 218.382 cazuri confirmate. Jakarta a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de când a început pandemia, acesta ajungând la 54.220. În Java de Est, numărul cazurilor a ajuns la 38.088.

Poate ești interesat:

 

Numărul de morți al țării este de 8.723. Se estimează că numărul real de infectați și decedați va fi semnificativ mai mare. Una din cauze este lipsa testărilor în masă din țară. Administratorul unui cimitir din Jakarta, unde sunt îngropate victimele coronavirusului, a declarat că au avut loc 2.600 de înmormântări. Pentru acest lucru au fost deschise opt noi parcele speciale de la începutul pandemiei.

Administratorul cimitirului Pondok Ranggon a declarat pentru ABC: „Săptămâna trecută am îngropat 201 persoane cu protocoale COVID”. Înmormântările încep la 7 dimineața și țin până aproape de miezul nopții. El spune că se simte „îngrijorat” deoarece vecinii săi cred că s-ar putea răspândi coronavirusul în întreaga comunitatea din împrejurimi.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*