Breaking News

SUA a subvenționat experimentele de CORONAVIRUS din Wuhan cu 3,7 milioane de dolari

Experimentele de CORONAVIRUS pe lilieci din peșterile din Yunnan, de unde se crede că a apărut boala, au fost subvenționate de SUA cu 3,7 milioande de dolari

SUA a subvenționat experimentele de CORONAVIRUS din Wuhan SUA a subvenționat experimentele de CORONAVIRUS din Wuhan
Distribuie:

Documentele obținute de publicația Daily Mail, arată că SUA a subvenționat experimentele de coronavirus de la Institutul de Virologie din Wuhan cu 3,7 milioane de dolari.

Experimentele de coronavirus pe lilieci capturați la peste 1.600 de km distanță în Yunnan, au fost finanțate printr-o subvenție acordată de guvernul american. Secvențierea genomului Covid-19 a condus la concluzia că urmele duc la liliecii găsiți în peșterile din Yunnan.

Publicația a dezvăluit încă de săptămâna trecută că pandemia ar fi putut fi cauzată de un virus care s-a scurs din institut. Guvernul chinez susține că virusul mortal a fost transmis inițial oamenilor de la o piață de animale vii din Wuhan. Dar un accident la laboratorul din orașul Wuhan nu mai este acum exclus.

Potrivit unei afirmații neverificate, oamenii de știință din institut s-ar fi putut infecta. Asta după ce au fost stropiți cu sânge care conținea virusul, pe care l-au transmis apoi comunității locale. Daily Mail a aflat că oamenii de știință de acolo au făcut experimente pe lilieci. Acestea au fost parte a unui proiect finanțat de Institutul Național de Sănătate din SUA. Acesta continuă să licențieze laboratorul din Wuhan, primind bani americani pentru experimente.

Studiile au fost publicate

Rezultatele cercetării au fost publicate în noiembrie 2017. Articolul spune că: „Descoperirea unui fond bogat de gene de coronavirusuri asociate cu SARS de la lilieci, oferă informații noi despre originea coronavirusului SARS. Liliecii dintr-o peșteră din Yunnan, China, au fost capturați și eșantionați pentru coronavirusuri utilizate pentru experimentele de laborator”.

Miniștrii de rang înalt susțin că cele mai noi informații nu contestă faptul că virusul a fost „zoonotic”. Chiar dacă este de origine animală, totuși nu mai exclud faptul că virusul s-a scurs dintr-un laborator din Wuhan.

Congresmanul american Matt Gaetz a declarat: „Sunt dezgustat să aflu că, de ani buni, guvernul american finanțează experimente periculoase și crude pe animale la Institutul din Wuhan, care ar fi putut contribui la răspândirea globală a coronavirusului. Acestea nu au practic supraveghere din partea autorităților americane”.

Ambasada Chinei a replicat publicând o scrisoare. În ea se spune că se încearcă aruncare vinei și scoaterea Chinei ca țap ispășitor în această criză mondială. Această încercare fără nici o fundamentare științifică este iresponsabilă. Documentul sugerează că acest lucru va face rău cooperării internaționale în acest moment critic.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*