Breaking News

Președintele Klaus Iohannis va decreta STARE DE URGENȚĂ ÎN ROMÂNIA!

Președintele Klaus Iohannis va decreta STARE DE URGENȚĂ ÎN ROMÂNIA la începutul săptămânii viitoare

STARE DE URGENȚĂ ÎN ROMÂNIA STARE DE URGENȚĂ ÎN ROMÂNIA
Distribuie:

Președintele Klaus Iohannis va decreta STARE DE URGENȚĂ ÎN ROMÂNIA la începutul săptămânii viitoare.

În contextul pandemiei de CORONAVIRUS și după depunerea jurământului de guvern, președintele României a făcut o declarație de presă. El a spus: „Am decis să decretez stare de urgență la începutul săptămânii viitoare. Această stare de urgență va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei. În acest fel, Guvernul va avea posibilitatea să aloce mai mulți bani domeniului sănătății, mai mulți bani pentru medicamente și mai mulți bani pentru aparatura medicală necesară.

Această situație va permite achiziții, într-un timp foarte scurt, cu proceduri simplificate, punând astfel la dispoziția Guvernului toate instrumentele necesare pentru a gestiona în modul cel mai eficient criza generată de coronavirus”.

Mulți români se așteaptă la instituirea stării de urgență pentru limitarea răspândirii COVID-19 și limitarea efectelor acestei pandemii.

Potrivit art. 93 din Constituție României, Președintele poate institui starea de asediu sau starea de urgență în întreaga țară. Aceasta poate fi instituită și doar în unele unităţi administrativ-teritoriale. Decretul trebuie contrasemnat de premier și aprobat de Parlament. Măsura trebuie aprobată în cel mult 5 zile de la luarea acesteia.

Următorul paragraf al legii fundamentale ridica probleme: ”Dacă Parlamentul nu se află în sesiune, el se convoacă de drept în cel mult 48 de ore de la instituirea stării de asediu sau a stării de urgenţă şi funcţionează pe toată durata acestora”.

Înainte de a suspenda lucrările, parlamentarii au schimbat regulamentul Camerelor. Faptul că sunt contacți de COVID-19 îi obligă să stea 14 zile în izolare. Astfel ei vot lua decizii folosind tabletele.

Încă 7 români au fost depistați pozitiv la testul de coronavirus, informează sâmbătă autoritățile, bilanțul ajungând la 108 bolnavi:

Caz 103 Bărbat, 51 ani, Brasov, întors din Italia în 12.03. 2020, aflat în carantină

Caz 104 Tânăr, 19 ani, Hunedoara D, contact al cazului 59

Caz 105, Copil, 4 ani, contact al cazului 59

Caz 106 Femeie, 43 ani, Hunedoara, contact caz 26

Caz 107 Femeie, 44 ani, Hunedoara, contact caz 26

Caz 108 Femeie, 41 ani, Hunedoara, contact caz 26

Caz 109, Bărbat, 55 ani din Timișoara, aflat în carantină

România a intrat în scenariul 3. În scenariul 3 medicii vor face triaj epdemiologic în corturile instalate în curtea spitalelor, iar spitalele de boli infecţioase nu vor trata decât cazurile de infecţie cu SARS Cov 2.

CORONAVIRUS ROMÂNIA ÎN TIMP REAL

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*