Breaking News

VIDEO: O fetiță de OPT ANI A MURIT DE BĂTRÂNEȚE fiind cea mai tânără persoană din lume moartă de PROGERIA

Fetița a suferit de o boală genetică rară numită PROGERIA care afectează doar 160 de persoane pe planetă

O fetiță de OPT ANI A MURIT DE BĂTRÂNEȚE fiind cea mai tânără persoană moartă de PROGERIA O fetiță de OPT ANI A MURIT DE BĂTRÂNEȚE fiind cea mai tânără persoană din lume moartă de PROGERIA - © east2west news
Distribuie:

O fetiță în vârstă de opt ani a murit de bătrânețe în Ucraina, după ce a suferit de o boală genetică excepțional de rară, numită PROGERIA, care afectează doar 160 de persoane din întreaga lume, informează Daily Mail.

Vârsta biologică a fetiței pe nume Anna Sakidon era de aproape de 80 de ani, au spus medicii care au îngrijit-o. Aceștia i-au adus un omagiu acestei fetițe „minunate” care s-a luptat cu atâtea probleme de sănătate.

Fetița a împlinit opt ani luna trecută, dar cântărea doar 7 kg și 700 de grame. Ea a murit din cauză că organele sale interne au cedat, datorită stării ei de îmbătrânire prematură, informează mass-media din Ucraina.

Mama ei îndurerată, Ivanna, povestise anterior cum era „pregătită să jertfească totul pentru a-și face fiica sănătoasă”. Timofey Nagorny, șeful Fundației Voluntarilor din Ucraina, care a susținut tratamentul medical al Anei Sakidon, a spus: „Singurul ei vis era să se descopere într-o zi că diagnosticul medicilor a fost greșit”.

Medicul Anei, dr. Nadezhda Kataman a confirmat moartea fetiței. Aceasta a fost tratată în Complexul Medical Regional pentru Copii Volyn, încă de la debutul bolii. În ianuarie, Anna a împlinit opt ​​ani, a spus ea.

Copilul îmbătrânește într-un an cât un om în zece

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=oxrYbP6_xJY[/embedyt]

Pentru copiii cu diagnosticul de progeria un an de viață face cât opt-zece ani , copilul îmbătrânind cât un om în zece. Deci vârsta ei reală a fost între 70 și 80 de ani. La această boală, copilul suferă de îmbătrânirea prematură a organelor sale interne și a funcțiilor neuro-musculare. Oasele cresc încet, în timp ce organele interne îmbătrânesc rapid. Astfel de pacienți mor de obicei datorită accidentului vascular cerebral. Anna a suferit mai multe asemenea accidente care au dus la paralizia membrelor. Acest lucru i-a afectat mișcarea brațelor și picioarelor.

Fetița a fost diagnosticată cu sindromul Hutchinson-Gilford. Această boală este cunoscută sub numele de PROGERIA, fiind o afecțiune genetică rară, ce apare la scurt timp după naștere. Într-un videoclip, când avea trei ani, mama ei a arătat-o ​​pe Anna publicului. Fetița umbla bine încă de la vârsta de zece luni. De la 11 luni fetița nu s-a mai despărțit de mama sa. Se speria de lumină, așa că nu putea ieși afară din casă decât seara.

Cercetările medicilor din Olanda au arătat că această afecțiunea afectează una din 20 de milioane de nașteri. La acestă dată, în lume există doar aproximativ 160 de bolnavi cunoscuți.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*