Breaking News

A început cel mai mare măcel de animale din lume

Festivalul Gadhimai a început marți dimineață în Nepal cu aproximativ 3.500 de bivoli uciși, alături de alte animale precum capre, șobolani, pui, porci și porumbei

Cel mai mare măcel de animale din lume a început în Nepal Cel mai mare măcel de animale din lume a început în Nepal
Distribuie:

Cel mai mare măcel de animale din lume a început în Nepal, informează Daily Mail în ediția sa electronică.

Credincioşi hinduşi înarmaţi cu săbii şi cuţite au măcelărit mii de bivoli  în aer liber, într-o ceremonie religioasă. Aceasta este mai mare măcel de animale din lume şi are loc în Nepal.

Festivalul Gadhimai, care este ţinut la fiecare cinci ani, a început în Bariyarpur la primele ore ale dimineţii, poliţia fiind prezentă pentru a asigura securitatea participanţilor. Ceremonia iniţială, cunoscută ca „pancha bali” constă în sacrificarea unui ţap, a unui şobolan, a unei găini, a unui porc şi a unui porumbel. Apoi, un şaman local îşi oferă propriul sânge, înţepându-se puţin în cinci părţi ale corpului.

200 de măcelari au participat la carnagiu

În jur de 200 de măcelari au participat la măcel, care s-a desfăşurat pe o arenă închisă, mai mare decât un teren de fotbal. Aceştia erau înarmaţi cu cuţite şi săbii ceremoniale, pe care le-au folosit pentru a răpune bivolii. Toate acestea s-au petrecut sub privirile pelerinilor.

Autorităţile şi mai multe organizaţii non-guvernamentale pentru protecţia animalelor au încercat pe cât posibil să descurajeze astfel de practici. Asta începând din anul 2015 când a avut loc ultima oară festivalul. Totuşi, în ciuda acestui fapt, autorităţile şi organizatorii pot doar să-i descurajeze pe pelerini să sacrifice animale, nu să îi şi oprească în mod efectiv. Birendra Prasad Yadav, care face parte din comitetul de organizare, susţine că oamenii au convingere în această practică.

Festivalul este numit Gadhimai după zeiţa hindusă a puterii, în onoarea căreia sunt organizate sacrificiile. Peste 3500 de vite au fost sacrificate potrivit unor relatări din presă. La finalul măcelului, arena arăta ca un câmp unde s-a dat o luptă. Humane Society International, o organizaţie pentru drepturile animalelor care operează şi în Nepal a declarat că numărul de animale sacrificate la această ceremonie a fost mai mic ca în alţi ani. Totuşi, activiştii pentru drepturile animalelor au deplâns acest eveniment, şi susţin că astfel de practici ştirbesc reputaţia internaţională a Nepalului.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*