Breaking News

Cinci băieți au VIOLAT o tânără de 18 ani. Șocant este faptul că aceștia au vârste cuprinse doar între 12 și 14 ani

Cazul a declanșat o dezbatere aprinsă în Germania privind vârsta la care minorii pot răspunde penal pentru faptele comise

Cinci băieți au VIOLAT o tânără de 18 ani într-un parc Cinci băieți au VIOLAT o tânără de 18 ani într-un parc
Distribuie:

Cinci băieți cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani au violat o tânără de 18 ani, declanșând în Germania o amplă dezbatere privind reducerea vârstei răspunderii penale, informează Daily Mail în ediția electronică.

Tânăra de 18 ani a fost găsită în tufișuri lângă un parc de joacă și se presupune că a fost violată de cinci băieți, trei de 14 ani și 2 de 12 ani. Cazul a provocat o dezbatere aprinsă asupra faptului dacă vârsta de răspundere penală ar trebui redusă. Victima a fost găsită vineri târziu, în orașul Mülheim. Poliția a confirmat faptul că atacul a fost provocat de trei suspecți de 14 ani și doi de doar 12 ani.

Dar infractorii minori nu pot fi urmăriți penal în Germania sub vârsta de 14 ani. De aceea doi dintre suspecți vor fi dați în custodia Oficiului pentru Protecția Tinerilor. Ei nu vor fi arestați sau acuzați prin intermediul sistemului judiciar. Victima a fost dusă la un spital din regiunea industrială Ruhr.

Puncte de vedere diametral opuse

Rainer Wendt, șeful Sindicatului Unităților de Poliție, a declarat că „de ani de zile am cerut ca vârsta răspunderii penale să fie redusă în Germania”.

Dar șeful Asociației Germane a Judecătorilor, Jens Gnisa, îl contrazice . El spune că „ecuația” mai multă pedeapsă mai puțină criminalitate „nu funcționează cu tinerii”. Normele educaționale stabilite în legislația germană sunt suficiente pentru a combate criminalitatea juvenilă, susține el. Toți cei cinci suspecți au fost suspendați de la școală. Un tânăr de 14 ani a apărut și în fața unui judecător de instrucție.

În Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord, vârsta minimă la care un copilul poate fi urmărit penal este de zece ani. Se crede că înainte de această vârstă un copil nu este responsabil pentru propriile acțiuni dacă încalcă legea. Cazul băiețelului de doi ani, James Bulger, care a fost ucis de doi băieți de zece ani în 1993, a fost dat exemplu. Este argumentul folosit pentru menținerea vârstei de răspundere penală la zece ani.

Însă vârsta răspunderii penale variază în Europa. În mai, Scoția a ridicat vârsta de la opt la 12 ani. În țările scandinave este de 15 ani, iar în Franța este de 13 ani. În 2007, Comitetul ONU pentru Drepturile Copilului a dezbătut această problemă. S-a spus atunci că sub 12 ani, nu este „acceptabil pe plan internațional” să fie redusă vârsta răspunderii penale.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*