Breaking News

O bandă de crimă organizată de etnie romă, etichetată drept români, a fost iertată de închisoare

Judecătorul i-a eliberat după ce a auzit că au fost "disperați" să plătească petrecerea de înmormântare a unei rude apropiate

Bandă de crimă organizată de etnie romă etichetată drept români iertată de închisoare Bandă de crimă organizată de etnie romă etichetată drept români iertată de închisoare
Distribuie:

O bandă de crimă organizată de etnie romă, a fost iertată de închisoare după ce a furat parfumuri Christian Dior în valoare de 2.000 de lire sterline, informează Daily Mail.

Ei au motivat în fața instanței că au făcut acest lucru pentru a plăti petrecerea de înmormântare a unei rude apropiate. Cei trei bărbați și două femei au furat parfumurile scumpe Christian Dior de la doi retaileri cunoscuți din Marea Britanie, Debenhams și House of Fraser.

Toți cei cinci membri ai grupului au fost prinși după o urmărire a poliției. Polițiștii au descoperit 17 sticle de parfum în portbagajul unui Audi A4 pe data de 1 mai. Laurențiu Ciurar(19 ani), Roxana Demian (21 ani ), Ioan Sava (31 ani), Luminița Sava (25 ani) și Verdeață Sava (31 ani), toți din Bedford, au recunoscut două acuzații de furt.

Au fost prinși în trafic

Luminița și Ioan Sava au fost prinși de ofițerii de poliție după o urmărire în trafic. Banda acuzată de crimă organizată,  a primit restricții pe o perioadă de patru luni. Le este interzis să-și părăsească casele între orele 20:00 și 4:00 dimineața. Fiecare dintre aceștia a fost de asemenea obligat să plătească 200 de lire sterline despăgubiri firmei Debenhams și 100 de lire pentru House of Fraser.

Instanța a constatat că Ioan Sava a mai avut probleme cu legea pentru furturi din magazine. Luminița Sava avea de asemenea o pedeapsă de închisoare de 18 luni cu suspendare, pentru o altă infracțiune. Avocata acesteia a declarat că Luminița Sava a avut probleme cu legea, dar „și-a învățat lecția din acea perioadă”.

Curtea i-a audiat și pe polițiștii care i-au prins pe infractori. Aceștia i-au urmărit după i-au văzut călătorind într-un Audi A4, încercând să-și ascundă fețele. Când au percheziționat mașina au găsit cele 17 sticle de parfum furate. Poliția a confirmat că sticlele de parfum au fost furate de la un magazin Debenhams din Gloucester. Procurorul Shafquat Reaz a spus că în cazul de față este vorba de crimă organizată. Ei fură produse de valoare mare și mărci de prestigiu din magazine. Este o pandemie, bandele venind din afara orașului, furând și apoi evaporându-se.

Revoltător este și faptul că unul dintre procurori a confundat ”tradițiile românești” cu cele țigănești. El a spus că atunci când cineva din familie moare, după înmormântare este dată o petrecere care durează câteva zile. Aceasta este organizată și plătită de rudele cele mai apropiate. Având în vedere numărul mare de persoane care pot participa, această petrecere poate costa mii de lire sterline.

Procurorul a mai spus că mai mulți membri ai grupului și-au pierdut recent locurile de muncă. Ei lucrau la o fabrică de fructe și din acest motiv erau „disperați” să facă rost de bani.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*