Breaking News

Și-a ucis nou-născutul iar apoi l-a ascuns în interiorul unui ursuleț de pluș, dar a primit doar un an de închisoare

A născut gemeni acasă. Pe primul l-a ucis izbindu-l de perete și ascunzându-l într-un ursuleț de pluș, iar pe al doilea născut mort l-a ascuns în coșul de rufe

Și-a ucis nou-născutul și l-a ascuns într-un ursuleț de pluș Și-a ucis nou-născutul și l-a ascuns într-un ursuleț de pluș (© CEN)
Distribuie:

O femeie a primit doar un an de închisoare după ce și-a ucis nou-născutul izbindu-l de perete, iar apoi ascunzându-l într-un ursuleț de pluș. Tânăra a născut la domiciliu gemeni. Pe cel de-al doilea care s-a născut mort, l-a ascuns într-un coș de rufe, scrie Daily Mail în ediția sa electronică.

Mama, identificată doar ca Jelica S. este de origine sârbă și are vârsta de 23 de ani. Ea a declarat într-o instanță din Lucerna, Elveția, că s-a panicat după ce a intrat în travaliu cu două luni mai devreme. Tânăra a mărturisti că s-a despărțit de tatăl copiilor după ce acesta a presat-o să facă avort .

În instanță ea a explicat cum a născut în casa în care locuia împreună cu mama și sora ei în decembrie 2015. Când au început contracțiile femeia s-a panicat și s-a dus în baie unde a început să caute sfaturi online. Ea a spus: „Nu știam cum se naște un copil. Am umplut cada de baie când au început contracțiile. Nu-mi amintesc astăzi cum am născut. Îmi amintesc doar că am intrat în cadă și am început să caut pe internet ce să fac”.

Ce a declarat femeia în fața instanței

Jelica a declarat în fața instanței că după ce a născut primul copil, s-a speriat pentru că bebelușul nu țipa în mod corespunzător. Publicația Blick informează că mama tinerei era acasă în acel moment. În mod incredibil, ea nu a auzit că nașterea avea loc. Ascunzând nou-născutul sub haine, Jelica a mers și a luat cheia de la subsolul clădirii de la mama ei. A coborât și a izbit copilul de perete. Apoi l-a aruncat pe jos provocându-i fracturi multiple ale craniului și o leziune traumatică a creierului. Jelica a înfășurat copilul într-un tricou vechi cu Mickey Mouse și l-a ascuns într-un ursuleț de pluș uriaș de culoare roz.

Aproximativ 31 de ore mai târziu a dat naștere celui de-al doilea băiat, din nou în baie, dar care s-a născut mort. Tânăra a înfășurat nou-născutul mort într-un prosop și l-a ascuns într-un coș de rufe în bucătărie. Un expert a spus instanței că dacă Jelica ar fi plecat la spital după prima naștere, cel de-al doilea copil ar fi putut supraviețui. După a doua naștere tânăra a leșinat datorită pierderii de sânge. Mama ei sosită acasă a dus-o de urgență la spital.

Poliția a fost chemată după ce medicii și-au dat seama că femeia a născut dar nu a putut răspunde la întrebarea unde este copilul. Ulterior s-a descoperit întreaga tragedie. Jelica a fost găsită vinovată de uciderea deliberată a unuia dintre băieții ei gemeni. Instanța a constatat că celălalt a murit din neglijență. Procurorii au cerut să fie închisă opt ani. Unul dintre ei a spus: „Acuzata are două fețe. Pare naivă. În realitate, ea este dură și calculată”.

Sentința și motivarea ei

O judecătoare de sex feminin a condamnat-o pe Jelica S. la doar 12 luni de închisoare. Ea a mai primit încă 22 de luni de eliberare condiționată. Judecătoarea a motivat verdictul spunând că instanța „estimează că vinovăția factuală a crimei este foarte mare”. Dar pe de altă parte a spus că „subiectiv a fost o situație de urgență”. Un psihiatru a sugerat, că Jelica a suferit de un „sindrom de răspuns la stres cu o reacție depresivă prelungită”. Acest lucru ar fi putut contribui negativ la modul ei de gândire și acțiune.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*