Breaking News

Erau să-și ucidă bebelușul pe care l-au supus la o dietă vegană găsită pe INTERNET

Un cuplu din Florida era să-şi omoare bebeluşul după ce l-au supus la o dietă vegană găsită pe internet

Doi părinți erau pe punctul să-şi omoare bebeluşul după ce l-au supus la o dietă vegană Doi părinți erau pe punctul să-şi omoare bebeluşul după ce l-au supus la o dietă vegană
Distribuie:

Un cuplu de părinți vegani din statul american Florida au fost la un pas să-și înfometeze bebelușul de cinci luni după ce l-au supus la o dietă vegană, scrie The Daily Mail. Aceștia ar fi schimbat formula de hrană a fiului, înlocuind cea prescrisă de medic cu una făcută din cartofi piure pe care au văzut-o pe internet.

Părinții copilului, Julia French, în vârstă de 20 de ani și Robert Buskey, de 31, sunt originari din Titusville, Florida. Ei au fost acuzați de neglijență după ce investigatorii au descoperit că sugarul cântărea doar 3,6 kilograme. Acesta cântărise la naștere 3,1 kilograme.

Departamentul Floridei pentru Copii și Familii (Florida Department of Children and Families, sau DCF) au spus că băiețelul era în mod clar malnutrit, cu coastele la vedere și ochii părând îngropați în orbite.

Declarația anchetatorului

„La un moment dat, când copilul o ducea bine, era sănătos și lua în greutate, urma o dietă organică iar aceștia au schimbat-o din proprie inițiativă”, a declarat detectivul Lauren Watson de la poliția din Titusville. „Nu am mai văzut niciodată un copil într-o asemenea stare, atât de aproape de moarte.”

Deși cuplul nu este căsătorit, unele cunoștințe ale lor au susținut că ar face parte dintr-o sectă iudaică, femeia fiind un fel de concubină a bărbatului. Aceștia ar fi ignorat formula de hrană prescrisă de doctor, înlocuind-o cu una pe bază de cartofi piure. Mama copilului a găsit rețeta pe internet. Părinții, care și-ar fi putut permite să cumpere formula prescrisă de pediatru, nu ar fi prezentat alt motiv pentru care au decis să o înlocuiască cu o dietă vegană, susține poliția.

După ce bebelușul a fost preluat în custodia DCF-ului, a început să crească în greutate. Copilul a fost atât de deshidratat încât a pus o greutate semnificativă doar consumând lichide. Conform documentelor din instanță, copilașul era foarte „letargic și nu plângea” atunci când a fost găsit. Avea dificultăți cu menținerea temperaturii și nivelului de zahăr în sânge din cauza deshidratării și malnutriției.

În timpul arestării, tatăl copilul ar fi contestat rapoartele medicale în ceea ce privește starea fiului său. Atât tatăl cât și mama copilului sunt în arest preventiv și urmează să fie judecați.

Nu este un fenomen singular

Acest caz nu este din păcate singular. Au mai existat cazuri în trecut în care o dietă vegană a periclitat viața copiilor sau animalelor de companie. Veganismul este un stil de viață care elimină orice formă de produse animale din viața de zi cu zi. Veganii nu consumă carne, lapte, brânză sau ouă, considerându-le o exploatare a animalelor. Veganismul ca și dietă este văzut ca o practică extremă de către mulți nutriționiști. Aceștia avertizează că pe termen lung, veganismul poate fi dăunător pentru mulți și recomandă o dietă normală și echilibrată. Aceasta poate conține și carne, lapte, brânză și ouă în cantități moderate. Această combinație este mult mai benefică pentru organism.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*