Breaking News

Ajunul Anului Nou! Ce să faci ca să ai parte de DRAGOSTE, NOROC și BANI

Între tradiții și superstiții, românii întâmpină Anul Nou cu bucurie și speranță

La cumpana dintre ani 2018-2019 La cumpana dintre ani 2018-2019
Distribuie:

Prinși între tradiții și superstiții, românii întâmpină Anul Nou cu bucurie și speranță, Ajunul Anului Nou având un statut special.

Astfel, se spune că în Ajunul Anului Nou este bine să faci mult zgomot pentru ca spiritele rele să fugă. Ca o măsură de siguranță în plus, unii își pun și câte un cățel de usturoi în buzunar, care în credința populară te apără de spiritele malefice.

O altă superstiție spune că în Ajunul Anului Nou nu este bine să facem cheltuieli. Acest lucru este valabil și pentru prima zi din an. La cât de pline sunt magazinele și centrele comerciale, e clar că românii nu prea țin cont de asta.

Se spune că nu este bine să aruncăm nimic din casă pentru că astfel ne aruncăm norocul. Pentru românii bătuți de soartă, acest lucru nu este o problemă, nu prea au ce arunca. Totodată nu este bine să spălați rufe în Ajunul Anului Nou. Cine face asta s-ar putea să aibă parte de rău tot anul. Totodată nu utilizați foarfecele pentru că vă tăiați bunăstarea, asta dacă nu aveți ghinionul să vă tăiați cu adevărat.

Mare atenție la prima persoană care vă intră în casă de Anul Nou. Dacă este bărbat, veți avea parte de noroc tot anul. Dacă o femeie intră prima, ghinioanele se vor ține lanț tot timpul anului.

O altă superstiție spune că trebuie să nu ai datorii la intrarea în Noul An. Dacă faci asta, vei rămâne dator tot anul. E bine să-ți burdușești portofelul sau buzunarele pantalonilor cu bani. Vei avea astfel noroc de ei tot anul.

La cumpăna dintre ani este bine să purtăm un obiect de îmbrăcăminte nou. Dacă asortăm ținuta și cu un accesoriu de culoare roșie, vom atrage energii pozitive tot anul.

Dacă dragoste nu e, nimic nu e

Sărutul de sub vâsc nu trebuie să lipsească în noaptea dintre ani. În felul acesta veți fi îndrăgostiți tot anul. Fetele nemăritate, vor trebuie să pună într-un vas cu apă, busuioc, un ban și o ramură de măr. În acest fel, dimineața acestea își vor visa viitorul soț.

Bucurați-vă de Anul Nou și mai ales nu plângeți. Cei care plâng în prima zi a anului vor avea parte de evenimente triste pe tot parcursul lui. Încercați să nu dormiți în noaptea de Anul Nou pentru a nu rămâne somnoros tot anul. În Ajunul Anului Nou puneți câteva boabe de grâu în buzunar. Vă vor feri de foamete tot anul. Mai puneți și ceva bani în buzunar, ca Anul Nou să nu te prindă sărac. Mâncați douăsprezece boabe de struguri și nu uitați ca în noaptea dintre ani să vă puneți o dorință.

LA MULȚI ANI!

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*