Breaking News

Tragedie în Ajunul Anului Nou! Cel puțin patru morți și zeci de persoane dispărute după o explozie de gaz la un bloc

O explozie de gaz a provocat o tragedie în Ajunul Anului Nou, existând cel puțin patru morți iar alți locatari ar putea fi îngropați sub resturi după accident

Bloc prăbușit la Magnitogorsk cu cel puțin patru morți și zeci de persoane prinse sub dărâmături Bloc prăbușit la Magnitogorsk cu cel puțin patru morți și zeci de persoane prinse sub dărâmături (© AP)
Distribuie:

Publicația ”The Independent” informează pe pagina sa electronică despre tragedia din Rusia unde cel puțin patru persoane au murit și alte zeci sunt dispărute după o explozie la un bloc de locuințe care s-a prăbușit. Prăbușirea parțială se pare că a fost provocată de o explozie de gaze.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=IzIFtVIp8Gc[/embedyt]

Sun confirmați patru morți. Autoritățile au declarat că alte patru persoane au fost rănite și duse de urgență la spital. Despre soarta altor 68 de locatari încă nu se știe nimic. Incidentul a avut loc la Magnitogorsk, un oraș de 400.000 de locuitori, situat la aproximativ 1.700 de kilometri sud-est de Moscova.

Se presupune că unii locuitori ar fi putut fi îngropați sub resturi după explozie, spun oficialii care gestionează situația la fața locului. Strigăte de ajutor se puteau auzi de sub moloz, informează presa locală citând martori oculari. Tot martorii oculari au relatat că în zonă se simte un puternic miros de gaz metan.

Tragedia s-a întâmplat luni dimineața în jurul orei 6 dimineața. Cum Ajunul Anului Nou este sărbătoare publică în Rusia, majoritatea locatarilor încă dormeau. Comisia de Investigații a spus că prăbușirea unei secțiuni a clădirii cu 10 etaje a fost aparent cauzată de o scurgere de gaze. Dintre cele peste 100 de apartamente din clădire, 48 au fost deteriorate, a declarat Ministerul de Urgențe.

Biroul de presă de la Kremlin a declarat că președintele Vladimir Putin a fost informat despre situație. Oficialii din cadrul cabinetului se îndreaptă spre Magnitogorsk pentru a supraveghea eforturile de salvare.

Putin a sosit de urgență la locul exploziei

Russia Today informează că Președintele Vladimir Putin și-a întrerupt programul de Anul Nou și a ajuns la locul exploziei devastatoare de gaz din orașul Magnitogorsk. Salvatorii lucrează contra cronometru pentru a-i salva pe oamenii prinși sub dărâmături la -20 grade Celsius.

Liderul rus a fost informat despre modul în care s-a produs explozia puternică în clădirea rezidențială. Aceasta se pare că a prins circa patruzeci de oameni sub dărâmături. Putin a cerut guvernatorului Regiunii Chelyabinsk să dea tot sprijinul familiilor afectate de explozie. Acestea au rămas fără un acoperiș deasupra capului în Ajunul Anului Nou.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*