Breaking News

VIDEO: Cea mai înaltă statuie din lume va fi dezvelită în India

A costat 500 de milioane € și este de două ori mai mare decât Statuia Libertății din New York

Cea mai inalta statuie din lume va fi dezvelita in India
Distribuie:

Daly Mail informează într-un articol publicat pe web că cea mai înaltă statuie din lume va fi prezentată publicului după aproape cinci ani de construcție, pe data de 31 octombrie.

Monumentul, numit Statuia Unității, va avea 182 de metri înălțime, aproape de două ori mai mare decât înălțimea Statuii Libertății. Aceasta va fi cu 30 de metri mai înaltă decât actuala deținătoare a recordului, statuia lui Buddha de la Templul Primăverii din China.

Filmul construcției statuii

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=W8y_iFshPEM[/embedyt]

Situată pe insula Sadhu din vestul Indiei, Statuia Unității a costat peste 500 de milioane de Euro și urmează să fie dezvelită oficial de premierul Narendra Modi în ziua de naștere a lui Sardar Vallabhbhai Patel. Înconjurată de apele râului Narmada, statuia va avea de cinci ori înălțimea faimoasei statui a lui Hristos de la Rio De Janeiro. Ea este și de două ori mai mare decât impunătoarea statuie din Rusia cunoscută ca Patria Mamă, situată în Volgograd.

Milioane de tone de ciment și oțel au fost transportate pe șantier și a fost folosit fier reciclat pentru fundația statuii. Mii de muncitori și sute de ingineri au lucrat la proiect, a declarat Șefa Ministerului provinciei Gujarat, Vijay Rupani.

La înălțimea de 152 de metri, Statuia Unității va avea o galerie de vizionare care poate găzdui până la 200 de vizitatori la un moment dat. De aici aceștia vor putea admira panorama exterioară a zonei înconjurătoare. În plus, un alt obiectiv de atracție va fi hotelul de trei stele. Acesta va avea 128 de camere, restaurant și săli de conferințe. Proiectul a fost conceptualizat de premierul Modi ca un memorial dedicat lui Sardar Vallabhbhai Patel. În mod ironic, se spune că Patel a spus în timpul vieții sale că este împotriva conceptului de statui. El considera că acestea sunt construite doar pentru a glorifica indivizii. Premierul indian Narendra Modi a declarat în 2013 că: „Vreau ca oameni din întreaga lume să vadă această statuie, la fel cum merg la Statuia Libertății în America sau la Turnul Eiffel din Paris”.

Sardar Vallabhbhai Patel – Omul de fier

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=fexL1d4I1-k[/embedyt]

Site-ul oficial al Statuii Unității arată că monumentul intenționează să „reamintească fiecărui individ de lupta pentru libertatea națiunii noastre”. Cu toate acestea, mulți au criticat proiectul ca fiind o risipă de bani. Unele partide politice au susținut că sumele cheltuite pentru statuie ar fi trebuit să se îndrepte spre alte priorități. Ei au indicat securitatea, educația și agricultura printre aceste priorități.

Alții consideră în schimb că proiectul este un memento important al trecutului națiunii. Patel este cel care a unit 565 de state semi-autonome și provincii coloniale britanice pentru a forma India unită. Patel a condus Congresul Național Indian care a coordonat mișcarea indiană pentru independență. În urma celui de-Al Doilea Război Mondial, partidul său a exercitat presiuni asupra guvernului britanic. Acesta a promovat un proiect de lege în luna iulie a anului 1947 privind independența. În ianuarie 1950 a intrat în vigoare Constituția Indiei ca stat independent.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*