Breaking News

VIDEO: A fost decapitat! Acum cel mai înalt tobogan cu apă din lume va fi dezmembrat

După ce băiatul de 10 ani a fost decapitat pe cel mai înalt tobogan cu apă din lume, acesta va fi demolat

Tobogan demolat după ce un copil a fost decapitat
Distribuie:

Acum doi ani, portalul de știri Yahoo News a publicat un articol cu detalii înfiorătoare despre moartea băiatului de 10 ani care a fost decapitat în parcul acvatic din Kansas City. Acum cel mai înalt tobogan cu apă din lume va fi dezmembrat  în această vară, potrivit oficialilor din parc.

Dezmembrarea a fost aprobată, joi, de un judecător local din Kansas City. „Cred că suntem cu toții de acord că toboganul trebuie dărâmat”, a declarat Melanie Morgan, avocată pentru KC Waterpark Management LLC, o entitate afiliată a companiei Schlitterbahn care gestionează parcul acvatic. „Suntem pregătiți să luăm măsuri pentru ca acest lucru să se întâmple”, a declarat ea pentru The Kansas City Star.

Băiatul în vârstă de 10 de ani, care a murit acum doi ani în timpul unei coborâri de pe cel mai înalt tobogan cu apă din lume, a fost decapitat în accident. Moartea lui Caleb Schwab a provocat o adevărată furie în rândul opiniei publice. Tragedia putea să fie și mai mare, două femei fiind în aceeași plută cu băiatul la momentul accidentului, suferind și ele răni faciale. Părinții lui Caleb, republicanul Scott Schwab, membru al Camerei Reprezentanților și soția sa, Michele au fost devastați la aflarea veștii.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=2ZsK7zSCJ2w[/embedyt]

Verruckt – care în germană înseamnă „nebun” – are plute care coboară cu cel mult 3 persoane, într-o cădere de peste 50 de metri, cu viteze de până la 115  km/h, urmată de o altă urcare pe o cocoașă, dar cu o coborâre mai lină de la o înălțime de doar 10 m până în bazinul unde sunt preluați de personalul care deservește toboganul. De la accident, anchetatorii au înlăturat plasa de protecție de pe ultima parte a traseului, care se pare că este responsabilă de accident. O animație postată pe youtube sugerează modul în care s-ar fi putut produce accidentul.

Filmul tragediei

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=OtRT6sGIZcs[/embedyt]

Persoanele care se urcă în plută trebuie să aibă cel puțin 1,4 metri înălțime, sunt prinse în scaun printr-un sistem de centuri de siguranță asemănător celui de la mașini, iar un sistem de frânghii atașat plutei, dă posibilitatea persoanelor să se prindă de ele cu mâinile pentru mai multă siguranță. Cu toate acestea, inevitabilul s-a produs și din păcate băiețelul în vârstă de 10 ani a murit în mod tragic, fiind smuls din scaun și proiectat pe ultima parte a traseului în plasa de care de fapt ar fi trebuit să-l protejeze.

Parcul acvatic tocmai trecuse printr-un control privat în luna iunie 2016, control care a inclus inclusiv toboganul Verruckt, potrivit unui document eliberat de către o agenție de stat din Kansas. În raportul de control se spune că nu s-au găsit nereguli care să descalifice instalația de a fi folosită, dar s-a adăugat că aceste constatări nu certifică siguranța sau integritatea plimbării pentru persoanele care vor face acest lucru în viitor. Inspectorul care a făcut raportul a refuzat să comenteze incidentul de la Schlitterbahn.

La doi ani după cumplitul accident, o instanță judecătorească a dat o hotărâre definitivă de demolare a a celui mai înalt și periculos tobogan cu apă din lume.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*