Breaking News

Vladimir Putin spune că beneficiile sociale generoase ale UE sunt de vină pentru criza imigranților

Putin a făcut aceste declarații după discuțiile purtate cu premierul maghiar Viktor Orban la Moscova

Vladimir Putin și Viktor Orban intr-o conferinta de presa la Kremlin Foto Daily Mail: (© AFP/Getty Images)
Distribuie:

Publicația Daily Mail informează în ediția sa electronică despre întâlnirea de la Moscova dintre Vladimir Putin și Viktor Orban, care la sfârșit au susținut o conferință de presă în care Putin a declarat că: „Dacă cineva încurajează imigrația cu beneficii sociale mari și alte bonusuri, de ce ar trebui să se oprească acest flux?”.

Opinia lui Vladimir Putin relativ la imigrație

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a mai declarat că imigranții care sosesc în Rusia provin din statele post-sovietice, iar aceștia deja vorbesc limba și se integrează cu ușurință în societate. Pe de altă parte, Europa se confruntă cu un proces „foarte complex” de integrare a imigranților din culturi complet diferite, a spus el, potrivit postului de televiziune Russia Toay.

Mai mult de un milion de refugiați au intrat în Germania în 2015, ca rezultat al politicii privind ușile deschise promovate de cancelarul Angela Merkel în domeniul imigrației. Mii de oameni au murit încercând să traverseze Marea Mediterană pentru a scăpa de conflictul din țările lor, lucru care a determinat Italia să declanșat o criză diplomatică.

Numărul persoanelor care fug de război sau de sărăcie din Africa, Orientul Mijlociu și Asia,  a scăzut în prezent în UE la aproximativ 80.000 în acest an, însă problema este controversată fiind contestată de grupurile de extremă-dreapta și grupurile anti-sistem. Italia a declanșat o criză diplomatică la începutul acestui an prin închiderea porturilor pentru majoritatea solicitanților de azil.

Omul forte de la Kremlin, Vladimir Putin,  a declarat că este dispus să ajute membrii Uniunii Europene să găsească o modalitate de abordare a problemei imigrației. El a spus că „este de datoria colegilor noștri din Europa să decidă singuri ce este mai bine pentru Europa și europeni”. Comentariile au apărut la o zi după ce Orban a promis să se opună unui plan al UE menit să susțină frontierele externe ale blocului, acuzând Bruxelles că dorește să preia controlul Ungariei asupra propriilor frontiere.

Poziția premierului Viktor Orban

Potrivit premierului maghiar care se opune deschis imigrației, planul de consolidare a apărării frontierelor de la marginea blocului comunitar va „priva Ungaria de dreptul său de a-și proteja granițele. Nu vom renunța la dreptul nostru de a apăra o frontieră, nimeni nu poate lua nimic fără acordul nostru”, a spus el în timpul unui discurs în parlamentul din Budapesta. Ungaria „înțelege mai bine apărarea frontierelor decât oricine de la Bruxelles sau din organizațiile internaționale”, a spus el.

Mărul discordiei îl reprezintă o propunere a Comisiei Europene din luna iulie care are în vedere o suplimentare cu 10.000 a angajaților la granițele de est ale Uniunii Europene prin intermediul FRONTEX. FRONTEX, este o o agenție UE cu sediul la Varșovia însărcinată cu controlul de frontieră al Europei și spațiului Schengen, coordonând polițiștii de frontieră și de coastă pentru statele din Spațiul Schengen.

Săptămâna trecută, Orban a descris planul UE ca un efort „pro-imigrație” condus de cancelarul german Angela Merkel pentru a elimina controlul frontierelor din țările periferice și pentru a da „cheile de la poartă” celor de la Bruxelles. „Ei vor trimite mercenari aici de la Bruxelles, de unde li se va spune cum ar trebui protejată frontiera ungară”, a spus Orban, vineri, la radioul de stat. „Nu ar trebui să ne facem deloc iluzii: dacă vor controla apărarea frontierelor maghiare, ei vor lăsa imigranții să intre în blocul comunitar”, a mai spus el.

Declarația Comisiei Europene

Într-o declarație de luni, reprezentanța Comisiei Europene din Budapesta a respins acuzațiile lui Orban. „UE nu dorește să preia apărarea frontierelor din partea statelor membre, ci mai degrabă să le ajute să protejeze frontierele externe”, se spune în comunicat. Premierul de 55 de ani al Ungariei a suferit un eșec săptămâna trecută, când Parlamentul European a votat pentru lansarea unei proceduri de sancționare a Ungariei în ceea ce privește preocupările legate de statul de drept. Orban a declarat că votul de la Strasbourg a fost o încercare de a slăbi Ungaria care a devenit un „simbol al rezistenței împotriva imigrației”. Ungaria va depune un litigiu la Curtea Europeană de Justiție, a declarat luni șeful de cabine a lui Orban, deoarece votul nu a inclus abținerile în calculul majorității de două treimi necesară pentru adoptarea sa și prin urmare, a încălcat normele UE conform opiniei Budapestei.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*